Πάτρα: Μην χάσετε την προβολή της ταινίας “Χίτλερ εναντίον Πικάσο” – Στο πλαισιο των 77 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης – Φώτο κ΄Βίντεο

06.10.2021 / 20:00
xitler vs picaso

Με την προβολή της ταινίας « Χίτλερ εναντίον Πικάσο» συνεχίζονται στις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, οι εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων για τη συμπλήρωση 77χρόνων απελευθέρωσης της Πάτρας από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Πρόκειται για μία ταινία ορόσημο. Μια συγκλονιστική ματιά. Μια μεγάλη ανακάλυψη. Μια κινηματογραφική περιήγηση μέσα από 4 εκπληκτικές εκθέσεις.   Η ταινία αποκαλύπτει Picasso, Matisse, Renoir, Chagall και άλλα έργα τέχνης κρυμμένα, λεηλατημένα – καταδικασμένα από τους Ναζί, τα οποία έρχονται επιτέλους στο φως και προβάλουν στη μεγάλη οθόνη τη ναζιστική εμμονή για τέχνη.

Οι Ναζί αντιμετώπιζαν την τέχνη με δύο τρόπους. Κατέστρεφαν κάθε έργο που θεωρούσαν ως «εκφυλισμένη τέχνη» και λεηλατούσαν συστηματικά τα καλύτερα κομμάτια κλασσικής και μοντέρνας τέχνης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα έργα τέχνης είτε κατάσχονταν από μουσεία των κατεχόμενων περιοχών, είτε αρπάζονταν από  κατοικίες συλλεκτών, ειδικά Εβραίων. Η λεηλασία συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πολέμου.

Ξεκινώντας από την περίπτωση Gurlitt και την μεγαλειώδη συλλογή του, ο Τόνυ Σερβίλλο αφηγείται την αληθινή ιστορία των αριστουργημάτων που αρπάχτηκαν, απαγορεύτηκαν και «εκδιώχθηκαν» κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Με αφετηρία την διοργάνωση τριών νέων εκθέσεων, το 2017, ο Τόνυ Σερβίλλο αφηγείται τί συνέβη στους κλεμμένους θησαυρούς των Ναζί, αλλά και στους ανθρώπους που ενεπλάκησαν στα γεγονότα.

Τόνυ Σερβίλλο

Πρωτότυπος τίτλος: HITLER VS PICASSO, Είδος: Ντοκιμαντέρ, Σκηνοθεσία

Claudio Poli, Πρωταγωνιστούν: Tony Servillo

Έτος: 2017, Χώρα: Ιταλία

Η προμήθεια των εισιτηρίων για τη δωρεάν είσοδο στην προβολή της ταινίας γίνεται  ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr και στο βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος».

Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα