Πάτρα: Μια πόλη που θα περπατείται!- Κορδάς στον MAX FM: Σε ορίζοντα δυο χρόνων η ολοκλήρωση των έργων της ανάπλασης

29.06.2021 / 10:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed

Διάστημα 2 χρόνων για να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Άνω Πόλης στην Πάτρα έδωσε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου στον MAX FM ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, ενώ θα ακολουθήσει και η ανάπλαση της Κάτω Πόλης.

Το ιστορικό κέντρο της Πάτρας περιμένει παρεμβάσεις που θα έχουν αντανάκλαση στη ποιότητα ζωής τον πολιτών, θα αναβαθμιστούν λειτουργίες και υπηρεσίες ενώ θα υπάρξουν πεζοδρομήσεις αλλά και ποδηλατόδρομοι.

Όπως ανέφερε ο κ. Κορδάς, οι παρεμβάσεις θα γίνουν από Μπουκαούρη μέχρι τη περιοχή γύρω από το φρούριο, θα ακολουθήσει η περιοχή στο Ωδείο, θα πεζοδρομηθεί η Σισίνης, ενώ οι παρεμβάσεις θα ακολουθήσουν στα Ψηλά Αλώνια, στον Άγιο Ανδρέα και θα φτάσουν μέχρι και Καρόλου.

Αναμένεται να αυξηθεί η κινητικότητα, θα βελτιωθούν οι υποδομές, αλλαγές αναμένονται και στον φωτισμό, θα υπάρχει αρκετό πράσινο στους πεζόδρομους ενώ θα δημιουργηθεί σύγχρονη τεχνολογία που θα ενημερώνει του επισκέπτες για τα ιστορικά σημεία της πόλης με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επίσης, στην Άνω Πόλη θα ολοκληρωθεί ακόμα ένα μεγάλο έργο εκτός από την ανάπλαση της περιοχής. Ο εκσυγχρονισμός του Παλαιού Νοσοκομείου, το οποίο θα μετατραπεί σε ένα οπτικοακουστικό κέντρο με σύγχρονα συστήματα και επίκεντρο τον πολιτισμό, κάτι το οποίο επίσης αποσκοπεί στην αναβάθμιση της περιοχής

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα