Πάτρα: Μετεξεταστέοι με κρατική απόφαση εδώ και ένα έτος οι μισθωτές των κυλικείων

07.03.2021 / 9:25
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κα 53

Ενα χρόνο υποχρεωτικής ανεργίας και απραγίας λόγω κρατικής εντολής, συμπλήρωσαν χθες τα Σχολικά Κυλικεία Πάτρας, οι διαχειριστές των οποίων αναγκάζονται να ζουν υπό αντίξοες συνθήκες.

Το σωματείο τους δηλώνει πως, κατανοεί τις συνθήκες που επικρατούν, αλλά δεν βλέπει την ίδια κατανόηση και ανταπόκριση από τους ιθύνοντες που τους έφεραν σε μια κατάσταση αφανισμού του επαγγέλματός τους και ελεημοσύνης για τα αυτονόητα για τη διαβίωσή τους.

«Εδώ και ένα χρόνο ζούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, προσπαθούμε να συντηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας που φορολογικά και ασφαλιστικά είναι ενεργές για το κράτος, χωρίς να έχουμε εισπράξεις. Ολη αυτή τη χρόνια προσπαθούμε να συντηρήσουμε τις οικογένειες μας, αλλά και ανθρώπους που έχουν εξάρτηση από την δική μας εργασία» τονίζει το Σωματείο Σχολικών Κυλικείων Πάτρας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, ένα χρόνο τώρα, η μόνη βοήθεια που είχαν οι διαχειριστές των κυλικείων, ήταν ένα ποσό 1.580 ευρώ που δόθηκε ως επίδομα, ενώ ακολούθησαν οι διάφορες φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής, δηλαδή μια μορφή δανεισμού από το κράτος, που δεν δόθηκε σε όλους.

«Για ακόμη μια φορά αναδεικνύουμε με κάθε σοβαρότητα και με όση αξιοπρέπεια μας έχει απομείνει την ανάλγητη πολιτική εξόντωση ενός κλάδου, βλέπουμε να μην υπάρχει επόμενη μέρα για τον κλάδο και το χειρότερο όλων βλέπουμε να μην υπάρχει επόμενη μέρα ούτε στην υγεία» τονίζει ακόμα το σωματείο, που ζητά την ικανοποίηση αιτημάτων όπως:

> Παράταση της νομοθετικής ρύθμισης του Ν.4735/2020 για 2 χρόνια, για μείωση των μισθωμάτων για το σχολικό έτος 2020-2021 κατά 40% (μηδέν κόστος στον προϋπολογισμό).

> Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στα 160 ευρώ με αναδρομική ισχύει από τον Μάρτιο του 2020 και με διάρκεια 2 χρόνων.

> Διανομή του δεκατιανού μέσω των σχολικών κυλικείων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Οι μισθωτές των κυλικείων της Πάτρας, ζητούν να νοιώσουν ασφάλεια και ελπίδα για το μέλλον.

Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα