Πάτρα: Μέσα στο 2024 όλες οι πεζοδρομήσεις – Η αντιδρόμηση από το νέο έτος

03.04.2024 / 10:38
ka 6

Tο έργο αντιδρόμησης της Κανακάρη μάλλον μπαίνει σε «πάγο» αφού η δημοτική αρχή το βλέπει να εξελίσσεται… από το 2025 (με 8 χρόνια καθυστέρηση).

Όμως όλα δείχνουν πως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος και από εκεί και μετά θα προχωρήσουν και οι εργασίες που είναι να γίνουν στο άλλο τμήμα του ιστορικού κέντρου.

Η Μαιζώνος, σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει από κύκλους της δημοτικής αρχής, ήταν να αποτελέσει την τελευταία παρέμβαση της συγκεκριμένης εργολαβίας, με δεδομένο ότι είναι και η μεγαλύτερη, ξεκινώντας από την Κολοκοτρώνη και φτάνοντας έως στο ύψος της Γούναρη.

Τα σχέδια όμως αυτά προφανώς άλλαξαν, καθώς η δημοτική αρχή μαζί με τον ανάδοχο θέλουν να τρέξουν το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτου.

Η δημοτική αρχή έχει σκοπό μέσα σε 9 μήνες να γίνουν εργασίες πεζοδρόμησης της Μαιζώνος, Κανάρη, Σισίνη και Αγ. Νικολάου, με τοποθέτηση κυβολίθων. Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν καθυστερήσεις αν αναλογισθούμε τι έχει συμβεί σε Ανω Πόλη και Τριών Ναυάρχων.

Φανταζόμαστε δε και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα προκύψει με τα έργα αυτά. Μεγάλο βάρος θα δοθεί στην Κανακάρη και την Οθωνος Αμαλίας. Για την ώρα πάντως οι εργασίες -πέρα από την Τριών Ναυάρχων- έχουν ξεκινήσει στην οδό Αράτου (από το ύψος της Αγίου Ανδρέου έως τέρμα στο Βλατερό), θα συνεχιστούν με την ανάπλαση των πεζοδρομίων της Μαιζώνος στο κομμάτι Τριών Ναυάρχων – Γούναρη και μετά το Πάσχα ξεκινάει η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος. Και έπονται και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις…!

πηγή: Εφημερίδα “Γνώμη”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα