Αχαΐα: Με εντολή Υπουργείου Υγείας ετοιμάζονται οι πρώτες πράξεις αναστολής – 700 εργαζόμενοι που παραμένουν ανεμβολίαστοι

27.08.2021 / 8:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
31578192_nosokomeiakwn

Ετοιμάζονται οι πρώτες διαπιστωτικές πράξεις αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών για εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Το Υπουργείο Υγείας έδωσε χθες την σχετική εντολή στις διοικήσεις των νοσοκομείων της Αχαΐας.

Αυτές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου αν στο μεταξύ δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Συγκεκριμένα το μέτρο αφορά περίπου 300 ανεμβολίαστους εργαζόμενους από όλους τους τομείς στο Νοσοκομείο του Ρίου άλλους τόσους στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” καθώς επίσης 50 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αιγίου και άλλοι 30 στο Καραμανδάνειο.

Παράλληλα εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν ανεμβολίαστοι σε πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας, όπως Κέντρα Υγείας, κ.ά.
Την ίδια στιγμή την Δευτέρα αναμένονται και τα πορίσματα από τις τριμελείς επιτροπές που εξετάζουν τα αιτήματα εξαίρεσης από τον εμβολιασμό. Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία θα είναι ξεκάθαρος ο πραγματικός αριθμός εργαζομένων που θα βγουν σε αναστολή.

Ενθαρρυντικό ωστόσο είναι το γεγονός πως μέσα στο Σαββατοκύριακο, αρκετοί έχουν κλείσει ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Κατά τα άλλα χθες είχαμε την πρεμιέρα κινητοποιήσεων από ανεμβολίαστους εργαζόμενοι οι οποίοι προχώρησαν χθες σε πανελλαδική στάση εργασίας που διοργάνωσε η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ και στην Πάτρα τα σωματεία των νοσοκομείων της περιοχής πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις, καταλήψεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα