Πάτρα: Με το «καλημέρα» πάνω από 170 εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο

15.04.2021 / 17:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvoliastikokentropatra1_APEMPE_15_04_2021-1536x864

Ειδικότερα, περισσότεροι από 170 πολίτες είχαν εμβολιαστεί μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι στην Πάτρα στο mega εμβολιαστικό κέντρο, που ξεκίνησε στις 8:00 το πρωί της Πέμπτης (15.04.2021) τη λειτουργία του, με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας και την συνδρομή του υγειονομικού στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπεύθυνη λειτουργίας του κέντρου, Μαρία Κουράκου, επισμηναγός υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, μέχρι τις 8:00 το βράδυ έχουν προγραμματιστεί 400 εμβολιασμοί, στις οκτώ εμβολιαστικές γραμμές.

Πάτρα: Πώς θα εμβολιάζονται οι πολίτες
Μιλώντας για τη λειτουργία του κέντρου, το οποίο στεγάζεται σε ένα μεγάλο και αυτόνομο κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στην χερσαία ζώνη του νέου λιμανιού, επεσήμανε ότι «όλα είναι οργανωμένα από την είσοδο του κτιρίου, μέχρι και την αποχώρηση των πολιτών που εμβολιάζονται».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Μαρία Κουράκου, «μόλις ο πολίτης φθάσει στην είσοδο του κέντρου τηρείται η σειρά με τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας».

Στην συνέχεια, όπως περιγράφει, «ο πολίτης κατευθύνεται στην γραμματεία, όπου εκεί γίνεται ο έλεγχος του ραντεβού και ακολουθεί η ταυτοποίηση, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας», προσθέτοντας:

«Κατόπιν ο πολίτης πηγαίνει στον γιατρό του εμβολιαστικού κέντρου, όπου συμπληρώνεται ένας λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και εφόσον κρίνεται από τον γιατρό ότι μπορεί να γίνει ο εμβολιασμός, ο πολίτης κατευθύνεται στον εμβολιαστικό σταθμό.

Εκεί, ο πολίτης περιμένει μέχρι να έλθει η σειρά του να εμβολιαστεί από υγειονομικό προσωπικό και των τριών σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πάτρα: Μετά τον εμβολιασμό στο mega εμβολιαστικό κέντρο
Όταν ολοκληρωθεί ο εμβολισμός, ο πολίτης περιμένει για 15 λεπτά μέσα σε μία μεγάλη αίθουσα, όπου τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθείται από γιατρό του εμβολιαστικού κέντρου».

Όπως ανέφερε στην συνέχεια η Μαρία Κουράκου, «υπάρχει πλήρης κάλυψη από το ΕΚΑΒ και ένα ασθενοφόρο βρίσκεται συνεχώς έξω από το κτίριο του εμβολιαστικού κέντρου».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας μάς βοηθά σημαντικά, ώστε να λειτουργούν όλα ομαλά και είναι πάντα δίπλα μας».

Όσον αφορά στους πολίτες που προσέρχονται για εμβολιασμό, η Μαρία Κουράκου λέει ότι «δείχνουν εμπιστοσύνη, θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και νιώθουν τυχεροί που θα εμβολιαστούν».

Τέλος, να σημειωθεί ότι το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Σάββατο, από τις 8:00 το πρωί μέχρι και τις 8:00 το βράδυ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα