Πάτρα: Με … θεία δίκη απειλεί ο ανεμβολίαστος γιατρός που έπαιρνε αναρρωτικές και πληρωνόταν!

09.12.2021 / 11:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÔÏ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ ÐÁÔÑÁÓ ÁÃ.ÁÍÄÑÅÁÓ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÁÍÄÑÏÕÔÓÏÐÏÕËÏÓ)

Απρόσμενη συνέχεια παίρνει η υπόθεση του ανεμβολίαστου γιατρού στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ο οποίος φέρεται να έπαιρνε συνεχώς αναρρωτικές για να μην βγει σε αναστολή και να συνεχίσει να παίρνει τον μισθό του.

Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται πλέον στα χέρια της διοίκησης του Νοσοκομείου, με το ερωτηματικό να του ζητηθεί να επιστρέψει ακόμη και μισθούς, εφόσον αποδειχθεί ότι συνέχισε να εργάζεται αναιτιολόγητα ανεμβολίαστος.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Γνώμη», ο εν λόγω γιατρός του «Αγ. Ανδρέα» προκάλεσε εκ νέου, με την συμπεριφορά του.

Η αντίδραση όμως των εμπλεκόμενων με την υπόθεσή του, συναδέλφων, ήταν αυτή τη φορά, άμεση και οξεία!

To μήνυμα, μέσω sms, έφτασε πρόσφατα σε μέλος της α΄βάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Ν. Αχαΐας η οποία κατά τη διάρκεια δύο συνεχόμενων συνεδριάσεών της, στις 17 και 24/11/2021, έκρινε ως ανεπαρκή τα δικαιολογητικά (αιτήσεις αδειών και εργαστηριακές εξετάσεις) διαδικασία μέσω της οποίας επιχείρησε να παραμείνει ενεργός στην εργασία, παρά το γεγονός ότι είναι ανεμβολίαστος.

Χθες Τετάρτη κατά την τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της Επιτροπής, μέλος της έθεσε υπόψη το μήνυμα του γιατρού, το οποίο έλαβε πρόσφατα μέσω sms, ενημερώνοντας και για τηλεφωνικές απειλές, εκ μέρος του συγκεκριμένου γιατρού.

Με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής που τον αφήνει ακάλυπτο εδώ και τρεις μήνες, στις συνέπειες του νόμου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο γιατρός επικαλείται τη «θεία δίκη» για τους συναδέλφους του που του ανέστειλαν τη μακρά απουσία που θέλησε να εξασφαλίσει, μέσω αναρρωτικής!

 «Έθεσα το περιεχόμενο του μηνύματος υπόψη της Επιτροπής. Πραγματικά δεχόμαστε απειλές, τηλεφωνικά αλλά και μέσω συγκεκριμένου sms. Είναι πράξεις απαράδεκτες από συνάδελφο τον οποίο εμείς τον πήραμε και τηλέφωνο για να δούμε αν είναι καλά, ενώ καλά – καλά δεν γνωρίζαμε αν είναι εμβολιασμένος.

Ενημερώσαμε και τη διοίκηση του Νοσοκομείου για το θέμα» ανέφερε στην «Γνώμη» τo μέλος της Επιτροπής, Ιατρός Πνευμονολόγος, Σάκης Παπαλεξάτος.

Η πράξη προκαλεί ερωτηματικά, καθώς ο συγκεκριμένος γιατρός, με βάση και τον Κώδικα για τους δημοσίους υπαλλήλους, έχει κάθε δικαίωμα να προσφύγει αρμοδίως και να δικαιωθεί!

«Είμαστε μια επιτροπή θεσμοθετημένη, έχει δικαίωμα -αν θεωρεί ότι αδικήθηκε να προσφύγει και στη δευτεροβάθμια. Ποια είναι η θεία δίκη που επικαλείται; Εμείς του δώσαμε ένα μήνα άδεια. Μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού θεωρούμε ότι είναι ικανός να πάει πίσω στη δουλειά του…» σχολίασε ο κ. Παπαλεξάτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος γιατρός επεδίωξε να μείνει εκτός εργασίας για ένα ολόκληρο τετράμηνο, με αφορμή το γεγονός ότι από 1/9/2021 ενεργοποιήθηκαν οι αναστολές για υγειονομικούς που δεν είχαν εμβολιαστεί, επικαλούμενος πρόβλημα στη μέση.

Η Επιτροπή, με αφορμή και το θόρυβο που προκλήθηκε, απέρριψε όλες τις άδειες που είχε λάβει, μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα