Πάτρα: Με επιτυχία το Urban Fest του #Routelab στα Παλαιά Σφαγεία (φωτό)

08.09.2023 / 13:00
375173122_828812569155707_532157171180958854_n

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το URBAN FEST του #Routelab την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στην κεντρική αίθουσα του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων. Η σειρά αυτή εκδηλώσεων – αναπτυξιακών ημερίδων, συναντήσεων μεταφοράς γνώσης έγινε με τη συν-διοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του ΣΕΒ ΠΕ & ΔΕ του ΤΕΕ / ΤΔΕ καθώς και του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού ΙΟΝΙΑΝ TV και με την τεχνική υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Στόχος της συγκεκριμένης σειράς συναντήσεων με την ονομασία #Routelab, ήταν το πολυσυνέδριο αυτό να αποτελέσει ένα καινοτόμο εργαλείο ανταλλαγής γνώσης, εμπειριών και καλών πρακτικών σε διάφορα θεματικά πεδία και ταυτόχρονα να αποτελεί ένα κοινό σημείο συνάντησης και δικτύωσης τοπικών αρχών, Φορέων, επαγγελματιών, και πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το θεματικό πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης του #Routelab, με τίτλο : «Urban Fest» | “Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες”, σκοπεύει να ανοίξει ένα διάλογο και παράλληλα να ανακαλύψει και να

χαρτογραφήσει όλα τα σημαντικά στοιχεία για τη φυσιογνωμία, τις προκλήσεις και τα προβλήματα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας στη περιοχή της Αχαΐας, αλλά ως ένα σημείο και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Την πρώτη ημέρα του Routelab άνοιξε ο Περιφερειάρχης ΠΔΕ, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος μίλησε για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πολιτιστικό απόθεμα της περιφέρειας μας.

Ακολούθησε το Research Lab : «Ο Πολιτισμός Ως Μοχλός Ανάπτυξης», με τη συμμετοχή των Φαίη Μακαντάση, Ιωάννη Καπλάνη και Φωκίωνα Ζαΐμη, όπου τοποθετήθηκαν σε μια μη δημοσιευμένη έρευνα του οργανισμού diaNEOsis

Στη συνέχεια, οι Παναγιώτης Πανταζάτος, Κωνσταντίνος Πρώιμος, Δημήτρης Τζεμπελίκος και Αιμιλία Διαμαντοπούλου συμμετείχαν σε ένα MEETLAB : «Το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους στο δημιουργικό οικοσύστημα της Πάτρας» και μίλησαν οι  Νίκος Φλώρος, Βαγγέλης Δαβιτίδης, Παναγιώτης Αγγελετόπουλος.

Έπειτα, ακούσαμε το FIRESIDE CHAT : «Diazoma : Πολιτιστική – Περιβαλλοντική διαδρομή κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού» μεταξύ των  Γεωργίας Μανωλοπουλου και Σοφίας Στάμου, και είχαμε μια εξ’ αποστάσεως σύνδεση με τη Laurens Grant.

Την ημέρα εμπλούτισαν, το catwalk με τα ρούχα της Aggel Knitwear και η σχολή χορού DansArte.

Η ημέρα έκλεισε με την ομιλία του Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Χρίστου Δήμα και την ανακοίνωση των νικητών του διαγωνισμού φωτογραφίας URBAN CLICK!

Η δεύτερη μέρα του URBAN FEST του #Routelab περιελάμβανε ενδιαφέρουσες συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια όπως το «Επιχειρώ στον Πολιτισμό», παραστάσεις από stand up comedians, συναυλίες και άλλες δράσεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα