Πάτρα: Με επιτυχία η παράσταση «παρΙΠΠΗΣ» στα Παλαία Σφαγεία (φωτό)

02.03.2022 / 15:00
paripis

Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 2 Μαρτίου η παράσταση «παρΙΠΠΗΣ» στα Παλαιά Σφαγεία που διεξάγεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού καρναβαλιού με τους πατρινούς να την αγκαλιάζουν

Για την επιτυχία της παράστασης εξέδωσε ανακοίνωση και ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου όπου αναφέρει: «

Η ανακοίνωση του πολιτιστικού οργανισμού: «

Mε ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Μαρτίου η πρώτη από τις δύο βραδιές της παράστασης «παρΙΠΠΗΣ» στα Παλαιά Σφαγεία (αίθουσα Καρναβαλιού).

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 και της ενότητας «Τέχνη-Θεάματα», και πραγματοποιείται με τη συνεργασία ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας,  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και η ΜΠΛΕ productions.  Θα επαναληφθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 21.00 στα Παλαιά Σφαγεία (αίθουσα Καρναβαλιού). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για την είσοδο είναι απαραίτητη προϋπόθεση η κράτηση θέσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr στο link https://www.carnivalpatras.gr/online-aitiseis/book/

Στην παράσταση της Τρίτης 1 Μαρτίου οι πολυάριθμοι θεατές παρακολούθησαν μια Καρναβαλική Κοινωνική Σάτιρα με ζωντανή μουσική, βασισμένη στους Ιππείς του Αριστοφάνη, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιάννη Τσάκωνα. Η μουσική ήταν του Άγγελου Παπαγγελόπουλου και την κίνηση των ηθοποιών επιμελήθηκε η Μαριμίλλη Ασημακοπούλου, ενώ η σκηνογραφία ήταν της Μαρίας Βασιλάκη. Τους ρόλους ερμήνευσαν οι ηθοποιοί Άννα Ζιάκκα, Κατερίνα Κολλυροπούλου και Γεώργιος Κομνηνόγλου.

Η παράσταση σατιρίζει την μορφή της εξουσίας και τα παρελκόμενά της που επαναλαμβάνονται στο πέρασμα των χρόνων. Μέσα από την ιστορία δύο ξεθεωμένων, βασανισμένων και καταπιεσμένων δούλων από τον αφέντη τους «ΑΠΟΚΕΙ», διορισμένο ως γενικό επίτροπο του κράτους από τον αρχιαφέντη ΓεροΔήμο τον Ψηφοφορίτη, αρχίζει η παράσταση. Οι δυο δούλοι προσπαθούν να βρουν τρόπο να τον διώξουν και με αφορμή έναν χρησμό αποφασίζουν να πείσουν  έναν περαστικό περιθωριακό, πλανόδιο, πονηρό και πρόστυχο πωλητή σαλαμιών-φαλλών, τον «ΑΠΟΔΩ» να εξουδετερώσει τον «ΑΠΟΚΕΙ» και να γίνει επίτροπος του κράτους.

Η παράσταση και η εξέλιξη της ιστορίας πέρασε από τη γνώμη του κοινού, αφού αυτό τελικά μπορεί να δώσει τη λύση κατά τη συνάντηση των «ΑΠΟΚΕΙ» και «ΑΠΟΔΩ» με τον «Δήμο τον Ψηφοφορίτη». Ο τελευταίος μέσω της βοήθειας του κοινού παίρνει την σωστή απόφαση για να κάψει τον μεγαλύτερο καρνάβαλο απ’ τους δύο υποψήφιους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα