Πάτρα: Μαθησιακή στήριξη σε παιδιά ρομά

13.09.2023 / 16:36
paidia-sxoleio-3

Μια πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στο 14οΓυμνάσιο Πάτρας για το κλείσιμο των  Θερινών Μαθημάτων  Ενισχυτικής Διδασκαλίας  σε παιδιά Ρομά.

Η Δράση πραγματοποιείται με επιτυχία για 2η συνεχή χρονιάκαι οι μαθητές που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν φέτος  ήταν περισσότεροικατά 85%.

Συγκεκριμένα φέτος το καλοκαίρι συμμετείχαν 37 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Ρομά από 20 που ήταν πέρυσι. Οι μαθητές παρακολουθούσαν και ολοκλήρωσαν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας με στόχο να καταφέρουν να ενταχθούν πιο ομαλά στο σχολείο και να βελτιώσουν τις μαθησιακές τους ικανότητες.

Τα μαθήματα υλοποιήθηκαν από το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το πρόγραμμα  «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους» του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην εκδήλωση για τη λήξη οι μαθητές Ρομά έλαβαν έπαινο κι από ένα ενθύμιο. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν αθλητικά παιχνίδια και τραγούδι από τα ίδια τα παιδιά αναδεικνύοντας την πολιτισμική τους  ταυτότητα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη δράση, τους μαθητές που συμμετείχαν  και τις οικογένειες τους που στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών τους,  την Διευθύντρια του 14ουΓυμνασίου (Παραλία Πατρών) καθώς και όλους τους φορείς και υπηρεσίες που βοήθησαν να γίνει πράξη η παροχή αυτών των υπηρεσιών σε παιδιά που βιώνουν από πολύ νωρίς των αποκλεισμό και τη φτώχεια.

Ο Δήμος Πατρέων με τον Κοινωνικό Οργανισμό για την έναρξη των σχολικών μαθημάτων προσέφερε στους μαθητές από μια σχολική τσάντα με σχολικά είδη.

Επιπλέον το Παράρτημα Ρομά έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά Ρομά να συμμετέχουν φέτος στην Ημερήσια Παιδική Κατασκήνωση του Δήμου. Τα παιδιά αυτά για 15 ημέρες συμμετείχαν ενεργά σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες της κατασκήνωσης  και εντάχθηκαν ισότιμα με τα άλλα παιδιά σε ποικίλες δράσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ημερήσια Κατασκήνωση του Δήμου είναι δωρεάν και καλύπτει την μεταφορά τον παιδιών και τα γεύματα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα