Πάτρα: Κραυγή αγωνίας για το εργασιακό τους μέλλον από τους 94 του Ρίου

01.12.2020 / 20:03
γκο 1

O 94 εργαζόμενοι επικουρικό προσωπικό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα πληροφορήθηκαν την μετατροπή των συμβάσεων τους, σε σύμβαση για κάλυψη των αναγκών σε περιστατικά κορονοιού μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς να προσδιορίζει τον διετή χαρακτήρα της αρχικής σύμβασης. Η δικαιολογία της διοίκησης ήταν ότι τα λεφτά του νοσοκομείου τελείωσαν και επομένως οι διετείς συμβάσεις των επικουρικών είναι “στον αέρα “.

Αλήθεια τον Απρίλιο, όταν και υπογράφηκαν οι εν λόγω συμβάσεις ,η διοίκηση δεν γνώριζε τα όρια του προϋπολογισμού του νοσοκομείου της. Το αποτέλεσμα είναι οι συνάδελφοι στην Πάτρα να έχουν ξεσηκωθεί ,αφού βλέπουν ξεκάθαρα την απόλυση τους πριν το 2022…Είναι απαράδεκτο ο Μητσοτάκης να σουλατσάρει στην Θεσσαλονίκη, να μην κάνει λόγο για ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, να διαβεβαιώνει αυθαίρετα ότι θα” συνεχίσει να στηρίζει το ΕΣΥ” και την ίδια στιγμή Κικίλιας και διοικήσεις να μηχανορραφούν με τις συμβάσεις μας. Τα περσινά χειροκροτήματα, οι υποσχέσεις για μονιμοποίηση των επικουρικών ήταν ασύστολα ψέματα .

Η αλήθεια είναι ότι ο νέος προϋπολογισμός για την υγεία της στερεί 551 εκατομμύρια € επιπλέον , για αυτό οι διοικητές τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Αυτό ήταν και είναι το “σχέδιο” τους…Να αφήσουν τα νοσοκομεία μας οριακά να λειτουργούν, στις πλάτες όμως χιλιάδων συμβασιούχων ,να πριμοδοτήσουν αφεντικά της ιδιωτικής υγείας, να χτυπήσουν τον συνδικαλισμό ώστε στο τέλος της πανδημίας να παραδώσουν τα νοσοκομεία μας χειρότερα από πριν, βορά στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα στους κάθε λογής Σαραφιανους…

Τώρα είναι που χρειάζεται παραπάνω προσωπικό, ο πληθυσμός δεν μαστίζεται μονάχα από την πανδημία, συνεχίζει να νοσεί όπως πριν, από συμβάντα που αφορούν σε όλες τις ειδικότητες. Επομένως δολοφονική είναι η προσπάθεια να μετατραπούν τα νοσοκομεία σε μίας νόσου, όπως εγκληματική είναι η τυφλή καραντίνα που μας λέει” καθίστε σπίτι και ψοφήστε εκεί” .

Συνεχίζουμε στον δρόμο της 7 Απριλίου, της 12 Νοεμβρίου, του Πολυτεχνείου και της πανεργατικής απεργίας στις 26 Νοεμβρίου. Απεργιακά, από τα κάτω με επιτροπές αγώνα που ξεσηκώνουν τα σωματεία και συσπειρώνουν τους συναδέλφους.Ο προυπολογισμός των περικοπών που φέρνει η κυβέρνηση για το 2021, βάζει υπό αμφισβήτηση τις δουλειές μας, την δημόσια υγεία και περίθαλψη, χρειάζεται να συγκρουστούμε μαζί του. Τα συνδικάτα να μπούνε μπροστά με απεργία.

  • Δημήτρης Μπελιάς, επικουρικός τραυματιοφορέας στο ΠΓΝΠ 
  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα