Πάτρα: Κόβουν τώρα το πράσινο για να μην… πιάσουν μετά φωτιά τα μπατζάκια τους – «Κάνουμε ότι μπορούμε»

28.04.2023 / 11:51
pa 19

Αισιόδοξη είναι η δημοτική αρχή σε ότι αφορά την ανταπόκριση των δημοτών στο κάλεσμα της για να καθαριστούν τα ιδιόκτητα οικόπεδα από τους ιδιοκτήτες τους.

«Τα πρώτα μηνύματα που έχουμε πάρει και εμείς από τον κόσμο είναι θετικά και οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες είτε έχουν ξεκινήσει ήδη τον καθαρισμό, είτε σκοπεύουν να το κάνουν μέσα στο επόμενο διάστημα» τονίζει στο dete.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου Μιχάλης Αναστασίου.

Μάλιστα ο δήμος έχει προχωρήσει και σε μία σχετική καμπάνια για τον σκοπό αυτό, γνωρίζοντας ότι βρισκόμαστε πλέον στην αντιπυρική περίοδο και ένα οικόπεδο που δεν έχει καθαριστεί εντός αστικού ιστού μπορεί να σημαίνει κινδύνους ακόμα και για ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Για τον σκοπό αυτό η δημοτική αρχή είναι σε άμεση συνεργασία και με την πυροσβεστική. Όμως παράλληλα οι υπάλληλοι Πρασίνου μαζί με τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προχωρούν τις εργασίες στους κοινόχρηστους χώρους και στις πλατείες, αλλά και στα οικόπεδα εκείνα που ανήκουν στη δημοτική περιουσία.

«Βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση… Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι δυνάμεις του δήμου δεν είναι απεριόριστες, το έμψυχο δυναμικό είναι ελάχιστο, η υπηρεσία μας είναι αποδεκατισμένη από εργαζόμενους, όμως τρέχουμε για όλα βάζοντας προτεραιότητες, σε παιδικές χαρές, σε παιδικούς σταθμούς και σε πλατείες.

Κάνουμε ότι μπορούμε….».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα