Πάτρα – Κορωνοϊός: Στην ΜΕΘ Παίδων μωράκι 2,5 μηνών – Τεράστια η ενδοοικογενειακή διασπορά

28.01.2022 / 10:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3

Στην ΜΕΘ Παίδων οδηγήθηκε σήμερα ένα μωράκι 2,5 μηνών με κορωνοϊο

Σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr το μωράκι δεν διασωληνώθηκε αλλά έχρηζε ανάγκη αυξημένου οξυγόνου και έτσι μεταφέρθηκε για λίγη ώρα στην ΜΕΘ Παίδων. Η διαδικασία προχώρησε χωρίς προβλήματα και πλέον αναμένεται να επιστρέψει στην Παιδιατρική Κλινική Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειου.

Μεγάλη η ενδοοικογενειακή διασπορά

Στην εκτεταμένη ενδοοικογενειακή διασπορά αποδίδεται σύμφωνα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, ο μεγάλος αριθμός παιδιών που κατακλύζουν τις εφημερίες όντας επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοίου με κάποια από αυτά να εισέρχονται και στην Παιδιατρική Κλινική.

Μετά το αρχικό σοκ των 10 παιδιών χθες στην Παιδιατρική Κλινική σήμερα στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 7 παιδιά ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των παιδιών που προσέρχονται στα Επείγοντα των Νοσοκομείων και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Ρίου.

Την ίδια στιγμή όπως δήλωσε ο κ. Καρβέλης μιλώντας στην εκπομπή του Max Fm «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Γεωργόπουλο επί 10 ημέρες το ποσοστό νοσηλειών είναι σταθερά πολύ υψηλό, δυσχεραίνοντας το έργο γιατρών και νοσηλευτών καθώς πλέον σύμφωνα με τα δείγματα από το Εργαστήριο της 6ης ΥΠΕ καταγράφεται απόλυτη κυριαρχία της Όμικρον απέναντι στην Δέλτα φέρνοντας δεκάδες πολίτες έξω από τα επείγοντα των νοσοκομείων με τις εφημερίες να κυλούν πολύ δύσκολα.

Σήμερα στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονται 221 ασθενείς. Πιο αναλυτικά στο Νοσοκομείο Ρίου, 117 ασθενείς στις κλινικές covid, 7 στην Παιδιατρική, 3 στις ΜΑΦ και 13 στις ΜΕΘ ενώ στο ΓΝΠ 77 ασθενείς στις κλινικές covid και 9 στις ΜΕΘ.

Όπως φαίνεται από τους αριθμούς η πίεση στις ΜΕΘ είναι τεράστια και δεν αναμένεται σύντομα αποκλιμάκωση της κατάστασης. Το μόνο ενθαρρυντικό ωστόσο είναι πως χθες κατά την εφημερία στον «Άγιο Ανδρέα» είχαμε μόνο 9 εισαγωγές ασθενών μετά από αρκετές ημέρες που ο αριθμός ήταν σταθερά διψήφιος. Παράλληλα ο κ. Καρβέλης δήλωσε στον Max Fm ότι αναμένεται σύντομα ο οδηγός για την διανομή των νέων αντιικών φαρμάκων κατά του κορωνοϊού ώστε να ξεκινήσει η διάθεση τους σύμφωνα με το υπάρχον πρωτόκολλο

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα