Πάτρα: Κορωνοϊός και γρίπη προκαλούν τρόμο στους ειδικούς – Τι λέει η Άννα Μαστοράκου στον Max

18.01.2022 / 11:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
meth_-ink

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η συνθήκη που έχει δημιουργηθεί με τους πολίτες να κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με 3 μορφές ιών το προσεχές διάστημα αφού αυτή την στιγμή επανακάπτει η γρίπη ενώ σε επίπεδο κορωνοϊου παράλληλα στην χώρα μας είναι σε έξαρση τόσο η μετάλλαξη Δέλτα που προκαλεί βαριά νόσηση όσο και η μετάλλαξη Όμικρον που υπερμεταδίδεται.

Όπως τόνισε το πρωί η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κα. Άννα Μαστοράκου, φέτος δεν προχώρησε όσο έπρεπε και όσο είχε προχωρήσει πέρυσι ο αντιγριπικός εμβολιασμός με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να εντοπίζονται αρκετά κρούσματα της εποχικής γρίπης την ίδια ώρα που στα νοσοκομεία προσέρχονται ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό και έχουν προβληθεί είτε από την μετάλλαξη Δέλτα είτε από την Όμικρον.

Αυτή η συνθήκη έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους ειδικούς καθώς σε περίπτωση διδυμίας, δηλαδή παράλληλης νόσησης από κορωνοϊό και γρίπη τότε τα αποτελέσματα είναι άγνωστα ενώ αναμένεται περαιτέρω επιβάρυνση του εθνικού συστήματος υγείας.

Έτσι σύμφωνα με την κα. Μαστοράκου θα πρέπει οι πολίτες να εμβολιαστούν και να μην εφησυχάζουν σε ότι αφορά την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, δηλαδή υποχρεωτική μάσκα παντού, καλό πλύσιμο χεριών και αποφυγή συγχρωτισμών .

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα