Παρασκευή, 3.02.2023, 4:29 μμ

Πάτρα: Κλείνει ο ΟΑΕΔ στην Ακτή Δυμαίων – Τι δήλωσε στο dete.gr η Περιφερειακή Διευθύντρια

21.02.2022 / 12:33
OAED

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στη διάθεση του dete.gr η Διοίκηση του ΟΑΕΔ φέρεται να σχεδιάζει την κατάργηση της υπηρεσίας του ΚΠΑ2 Αγίου Ανδρέου Πατρών και τη συγχώνευση της με την υπηρεσία του ΚΠΑ2 Πατρών στην οδό Κωστή Παλαμά 13 στην περιοχή της Παναχαϊκής.

Όπως μας δηλώνουν συνδικαλιστές η υπηρεσία του ΚΠΑ2 Αγίου Ανδρέου Πατρών εξυπηρετεί τους Δήμους Δυτικής Αχαΐας, Δήμου Ερυμάνθου καθώς και Νότια προάστεια του Δήμου Πατρέων και έχει στα μητρώα του εγγεγραμμένους αυτή την στιγμή 16.000 ανέργους.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές κλείνει η υπηρεσία και μεταφέρονται οι αρμοδιότητες στην άλλη, αφήνοντας όλες αυτές τις περιοχές χωρίς ξεχωριστή εξυπηρέτηση ενώ ταυτόχρονα, το κτίριο του ΚΠΑ2 Πατρών στην περιοχή της Παναχαϊκής καλείται να υποδεχθεί μεγαλύτερο αριθμό υπαλλήλων από όσους χώρους γραφείων έχει.

Σαν λύση λογικά όπως σημειώνουν οι συνδικαλιστές θα υιοθετηθεί η μετακίνηση κάποιων υπαλλήλων στην Περιφερειακή Διεύθυνση στο Ρίο, όμως αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η εναπομείνουσα υπηρεσία θα κληθεί να διεκεπεραιώσει διπλάσιο όγκο εργασιών, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές,  με λιγότερο προσωπικό και με άμεση συνέπεια καθυστερήσεις, καθώς ο προγραμματισμός θα βγει εκτός ελέγχου.

Η απάντηση της Περιφερειακής Διοίκηση του ΟΑΕΔ Πελοποννήσου:

Το dete.gr επικοινώνησε με την Περιφερειακή Διοίκηση ΟΑΕΔ Πελοποννήσου και με την Διεθύντρια κ. Καλαπόδη η οποία επιβεβαίωσε την συγχώνευση των υπηρεσιών σε μία, καθώς όπως μας δήλωσε πλέον όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έχουν ψηφιοποιηθεί και γίνονται ηλεκτρονικά ακόμη και τα ραντεβού με τους εργασιακούς συμβούλους και έτσι πλέον δεν υπάρχει η ανάγκη οι πολίτες να προσέρχονται δια ζώσης παρά μόνο για ελάχιστες περιπτώσεις.

Με την συγχώνευση των υπηρεσιών σύμφωνα με την κ. Καλαπόδη στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ενδυναμωμένη Υπηρεσία στην Πάτρα που θα λειτουργεί και θα εξυπηρετεί τους πολίτες με τον καλύτερο τρόπο .

Ήδη όπως μας δήλωσε έχει βγει το ΦΕΚ ενώ η μετακίνηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 1-2 μήνες.

Η κ. Καλαπόδη παράλληλα μας υπενθύμισε πως και παλαιότερα που ο φόρτος εργασίας ήταν πολλαπλάσιος αφού δεν υπήρχαν οι νέες τεχνολογίες, στην Πάτρα λειτουργούσε μια μόνο υπηρεσία και πάλι εξυπηρετούνταν οι πολίτες.

Σε ότι αφορά στους υπαλλήλους, η κ. Καλαπόδη δήλωσε στο dete.gr πως κάποιοι θα στελεχώσουν την Ενδυναμωμένη Υπηρεσία και κάποιοι θα μεταφερθούν στην Περιφερειακή Διοίκηση στην Παλαιά Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών 8 στο Ρίο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα