Πάτρα: Κλείνει η Γ’ ΔΟΥ – Θα συγχωνευτεί με την Α’ ΔΟΥ

26.08.2021 / 11:25
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ltlheeegpd61274f30a4be9

Θέµα χρόνου φαίνεται πως είναι η υλοποίηση της απόφασης της ΑΑ∆Ε για την κατάργηση της Γ’ ∆ΟΥ Πατρών και της συγχώνευσής της µε την Α’ ∆ΟΥ Πατρών.

Πρόσφατα η ΑΑ∆Ε προκήρυξε τις θέσεις των Προϊσταµένων για τις ∆ΟΥ της Αχαΐας, µη έχον[1]τας συµπεριλάβει σε αυτές τη Γ’ ∆ΟΥ Πατρών, αλλά µόνο την Α’ Πατρών και τη ∆OΥ Αιγίου, γεγονός που ερµηνεύεται ως υλοποίηση της απόφασης που είχε ληφθεί και είχε προκαλέσει µπαράζ αντιδράσεων.

Βουλευτές του νοµού, δήµοι και άλλοι φορείς είχαν ταχθεί κατά της συγκεκριµένης απόφασης, εκτιµώντας ότι αυτές οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν στην περαιτέρω επιβάρυνση των τοπικών επιχειρήσεων και των πολιτών, καθώς ο χρόνος που θα απαιτείται για τη διεκπεραίωση φορολογικών, κληρονοµικών και υποθέσεων θα είναι µεγάλος.

Εξάλλου εκφράζεται προβληµατισµός εάν έχουν ολοκληρωθεί οι ηλεκτρονικές εφαρµογές για να εκσυγχρονισθεί η λειτουργία των Εφοριών και εάν υπάρχει ακόµη η δυνατότητα του κτιρίου της Α’ ∆ΟΥ να στεγάσει κι άλλες υπηρεσίες.

Επισηµαίνεται ότι και εκπρόσωποι των εργαζοµένων εκτιµούν και έχουν καταθέσει δηµοσίως την άποψη ότι η από[1]φαση της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων δεν βασίζεται σε κάποιο ρεαλιστικό σχεδιασµό και πιστεύουν ότι θα δυσχεράνει την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι συγχωνεύσεις οικονοµικών υπηρεσιών αποτέλεσαν µια πρόταση για την εξεύρεση πόρων, όταν η κρίση πίεσε το δη[1]µόσιο και προχώρησαν σε ορι[1]σµένες περιοχές µετά από εισήγηση επιτροπής που συστάθηκε.

Σύµφωνα µε ίδιους, η νέα υπηρεσία δεν θα έχει το άθροισµα των ήδη πετσοκοµµένων οργανικών θέσεων εργασίας, αλλά ούτε καν το άθροισµα των ήδη υπηρετούντων. Υπενθυµίζεται ότι ως λόγος της συγχώνευσης αυτής προβάλλεται η µη ύπαρξη ∆ικαστικού Τµήµατος και Τµήµατος Ελέγχου στη Γ’ ∆ΟΥ, η οποία εξυπηρετεί πάνω από 200.000 φο[1]ρολογούµενους, παραλαµβά[1]νει περίπου 110.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήµατος και η χωρική της αρµοδιότητα καλύπτει τα δύο από τα τέσσερα διαµερίσµατα της Πάτρας και το 50% του τέταρτου διαµερίσµατος.

Στην ίδια ∆ΟΥ ανήκουν όλοι οι πρώην καποδιστριακοί δήµοι, η ∆υτική Αχαΐα, ο Ερύµανθος και η βιοµηχανική περιοχή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα