Πάτρα: Κινητοποίηση σήμερα για τον Κουφοντίνα από τον Φοιτητικό Σύλλογο Βιολογικού

01.03.2021 / 8:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko-44-40-620x420

Σήμερα Δευτέρα 01/03 ο Φοιτητικός Σύλλογος Βιολογικού καλεί σε κινητοποίηση στη πλατεία Γεωργίου στις 11.30 στεκόμενος αλληλέγγυος στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.
Το κάλεσμα:

Μετά από σχεδόν 50 μέρες απεργίας πείνας, η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην εντατική, κρέμεται από μια κλωστή. Έχοντας πλέον περάσει και σε απεργία δίψας (αφαίρεση του ορού) εδώ και 5 ημέρες, οι ώρες λιγοστεύουν και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο… Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Πρόκειται για μια εκδικητική, κυνική και εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, πλευρά της συνολικής αντιδημοκρατικής και ολοκληρωτικού χαρακτήρα πολιτικής σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, που εκφράζεται με ιδιαίτερη βιαιότητα απέναντι στους κρατούμενους.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έγινε ακόμα πιο άκαμπτη, καθώς οι πιο διαλλακτικές φωνές που είχαν εκφραστεί το προηγούμενο διάστημα περί «κράτους δικαίου που ισχύει για όλους» μαζεύτηκαν, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Ντόρα Μπακογιάννη. Η ΝΔ, διά διαρροών αλλά και διά στόματος Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, δεν άφησε περιθώριο παρερμηνειών για τη σκληρή γραμμή που θα ακολουθήσει, όπως άλλωστε σε όλα τα πεδία, μέχρι τέλους. Εκτός από τις κινηματικές, οι θεσμικές και οι κοινοβουλευτικές πιέσεις δυναμώνουν, ώστε η κυβέρνηση να υποχωρήσει και να εφαρμόσει τον νόμο

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα
Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού
Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα