Πάτρα: Κάθετη πτώση στον τζίρο των take away τις μέρες της καραντίνας – Πότε ανοίγει η εστίαση

26.11.2020 / 22:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 1

Πεσμένος είναι ο τζίρος των καταστημάτων εστίασης που λειτουργούν ως take away και ντιλίβερι, το διάστημα της καραντίνας.

Σύμφωνα με τα όσα λένε επαγγελματίες και εργαζόμενοι ο τζίρος τους έχει πέσει σε αυτό το διάστημα του lockdown κατά 60% με 70%. Οι ψησταριές και οι πιτσαρίες τις μόνες ημέρες που έχουν κίνηση είναι την Παρασκευή και το Σαββάτο και αυτές σε ένα μέτριο επίπεδο.

Τα καφέ που έχουν λειτουργούν ως take away έχουν μία κίνηση τις πρωινές ώρες, όμως, από το μεσημέρι και μετά νεκρώνουν τα πάντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα από τα καφέ που λειτουργούν ως take away κλείνουν από τις 5 το απόγευμα και μετά.

Όσο για τα λίγα εστιατόρια που αποφάσισαν να δουλέψουν ως take away η κίνηση είναι ακόμα πιο χαμηλή και πολλά από αυτά περιμένουν να δουν τι θα γίνει, έτσι ώστε να κλείσουν για το διάστημα της καραντίνας, σε περίπτωση που αυτή πάρει και άλλο παράταση για τον κλάδο.

Το πιθανότερο σενάριο πλέον για το άνοιγμα της εστίασης είναι στις 20 Δεκεμβρίου, με ακόμα πιο αυστηρούς όρους και κανόνες. Πολλά όμως από τα καταστήματα ειδικότερα τα μπαρ και τα εστιατόρια δεν σκοπεύουν να ανοίξουν ούτε στις γιορτές αφού όπως λένε δεν τους συμφέρει, μένοντας έτσι στην αναστολή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα