Quantcast

Πάτρα: Κάθε Κυριακή μαγειρεύουμε και για τους άλλους! Το «Γεύμα αγάπης» μας περιμένει στα Ψηλά Αλώνια

16.01.2021 / 14:34
geuma_agapis

Της Βίκυς Μαυρομμάτη

Αδιαμφισβήτητα οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες από πολλές απόψεις για όλους καθώς είμαστε αντιμέτωποι με μια αόρατη απειλή που μας γεμίζει φόβο και ανασφάλεια αλλά και αντιμέτωποι με την  έλλειψη αγαπημένων προσώπων και φίλων, καταστάσεις που κάνουν το μέλλον να φαντάζει  αβέβαιο. Μέσα σε αυτή την δεδομένη κατάσταση όμως, υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτηκαν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν άτομα που βρίσκονται αντιμέτωπα με πιο απλά και πρακτικά πράγματα που για εμάς ίσως είναι και δεδομένα, όπως π.χ., ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες λοιπόν, δημιουργήθηκε και στην Πάτρα η δράση “Γεύμα Στήριξης”, αρωγός του οποίου είναι η ίδια δράση που έχει αναπτυχθεί στην Αθήνα. Το “Γεύμα Στήριξης” αποτελείται  από μια ομάδα ανθρώπων που οικειοθελώς, εθελοντικά, μη κερδοσκοπικά και ανεξάρτητα, προσφέρει δωρεάν γεύματα σε άπορες οικογένειες της πόλης με τη βοήθεια των Πατρινών που βάζουν μια επιπλέον μερίδα στην κατσαρόλα τους κάθε Κυριακή.

Η ομάδα που ανέλαβε την πρωτοβουλία να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, ήρθε από την Αθήνα λόγω καραντίνας και έχοντας την εμπειρία από το «Γεύμα αγάπης» της Πρωτεύουσας, είπαν να ρίξουν τον σπόρο της αλληλεγγύης και στην Πάτρα.

Σε αυτή τη προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και αποτελεσματική παροχή των γευμάτων, αρωγός είναι και επιχειρηματίες εστίασης που φροντίζουν να εξασφαλίζουν σημαντικές ποσότητες φαγητού. Αξιοσημείωτη όμως είναι η βοήθεια των απλών συμπολιτών μας, χάρη στους οποίους  ξεπερνιέται κάθε προσδοκώμενη ανταπόκριση. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει… οροφή ο αριθμός των ατόμων που έχουν ανάγκη από τον συνάνθρωπό τους.

¨Κάθε εβδομάδα γίνεται και καλύτερο»

Στην Πάτρα την προηγούμενη Κυριακή πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη εβδομάδα το “Γεύμα Στήριξης” και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Όπως αναφέρουν τα βασικά μέλη-εθελοντές της δράσης, «κάθε εβδομάδα γίνεται όλο και καλύτερο γιατί αυξάνονται τα άτομα που προσφέρουν». Ωστόσο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 500 οικογένειες σε τοπικό επίπεδο που έχουν ανάγκη από μια μερίδα φαγητό, αριθμός ο οποίος είναι αδύνατον να καλυφθεί χωρίς στήριξη. Προς το παρόν η ομάδα καταφέρνει να καλύπτει 150 άτομα ελπίζοντας ότι θα συνεχίσει  να αυξάνεται και η ποσότητα φαγητού που προσφέρεται αλλά και ο αριθμός των εθελοντών. Οι μερίδες συγκεντρώνονται από την ομάδα και ακολούθως διανέμονται στα σπίτια των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από τρόφιμα.

Στόχος η δράση να παραμείνει

Η Κυριακή ανέκαθεν σηματοδοτούσε για  τα ελληνικά δεδομένα την επανένωση της οικογένειας που αποτελούσε πηγή δύναμης. Για αυτό το λόγο λοιπόν, μπορεί η δράση αυτή να “δυνάμωσε” εν μέσω πανδημίας, αλλά ο βασικότερος στόχος είναι να μείνει και να γίνει θεσμός στην πόλη μας προκειμένου να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποί μας.


Το φαγητό́ πρέπει να είναι μαγειρεμένο με καθαρές πρώτες ύλες και ανά μερίδα σε ειδική́ συσκευασία μιας χρήσεως. Το ραντεβού για να προσφέρει κάποιος φαγητό είναι κάθε Κυριακή στην Πλατεία Ψηλών Αλωνιών και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 6908833723

(από εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα