Παρασκευή, 14.05.2021, 7:40 μμ

Πάτρα: Κατάθεση στεφάνων την Τετάρτη στη μνήμη των Αγωνιστών που πολέμησαν την δικτακτορία

20.04.2021 / 10:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ- 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων: Συμπληρώνονται αύριο Τετάρτη 21 Απρίλη, 54 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967.

Στην Πάτρα, δύο Δημοτικά Σχολεία, το 26ο Δημοτικό στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και το 17ο Δημοτικό στην περιοχή της Δροσιάς, μετατράπηκαν από τους πραξικοπηματίες, σε χώρους φυλάκισης των αγωνιστών που όρθωσαν το ανάστημά τους και δεν έσκυψαν το κεφάλι στη φασιστική, αμερικανοκίνητη δικτατορία.

Δυστυχώς, εξαιτίας της κατάστασης που βιώνουμε με τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, είναι απαγορευτικό να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης, με την συμμετοχή πολιτών και να  τιμηθούν όπως πρέπει στους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας.

Η Δημοτική Αρχή ωστόσο, όπως κάθε χρόνο, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, θα τιμήσει με την κατάθεση στεφανιών τους αγωνιστές.

Έτσι, στις 10 το πρωί, θα κατατεθεί στεφάνι στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Σοφίας και στις 10.30 στο Σχολείο της Δροσιάς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα