Πάτρα: Κατασκευή καρναβαλικής μάσκας εμπνευσμένη από τον Picasso -BINTEO

30.01.2021 / 12:27
μασκα1

 Ένα νέο video – πρόσκληση σε δράση για τα παιδιά της πόλης από το Εικαστικό Εργαστήριο, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού. Oι εικαστικοί Βίκυ Στάμου και Χρύσα Αγάθου παρουσιάζουν μια πρωτότυπη κατασκευή για καρναβαλική μάσκα, με απλά ανακυκλώσιμα υλικά.

Η παραγωγή του video είναι ενταγμένη στις φετινές δράσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού για το καρναβάλι του 2021, οι οποίες ανταμώνουν με τις εκδηλώσεις της κοινωφελούς επιχείρησης – Καρναβάλι Πάτρας.

Πάτρα: Κατασκευή καρναβαλικής μάσκας εμπνευσμένη από τον Picasso -BINTEO 2

            Τα παιδιά αυτή τη φορά συναντούν τον καλλιτέχνη Picasso και παρακινούνται να δημιουργήσουν τις δικές τους πρωτότυπες τρισδιάστατες κατασκευές, με βάση την προσωπική τους φαντασία και επινοητικότητα, αξιοποιώντας υλικά που είναι διαθέσιμα σε κάθε σπίτι. Η κατασκευή επιδέχεται πολλές παραλλαγές και είναι προσαρμόσιμη σε ένα μεγάλο ηλικιακό εύρος παιδιών του δημοτικού και του γυμνασίου.

Σε μία δύσκολη συγκυρία που ζούμε, το Εικαστικό Εργαστήριο συνεχίζει να επενδύει στην προσφορά ουσιαστικής καλλιτεχνικής εμπειρίας, χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα, που φυσικά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εμπειρία της ζωντανής διδασκαλίας. Στέλνει ωστόσο το μήνυμα ότι η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή, που εκφράζει πάντα η τέχνη, μπορεί να βρίσκει διέξοδο όταν βασιζόμαστε και ενεργοποιούμε τις άπειρες δυνατότητες που μας προσφέρουν η φαντασία και η δημιουργικότητα. 

Το σχετικό video  βρίσκεται αναρτημένο στο ΥouΤube στο κανάλι του Πολιτιστικού Οργανισμού, στις ιστοσελίδες του καθώς και στις ιστοσελίδες και τα social media των δομών του, στην διεύθυνση https://youtu.be/UJ86tAzGMNU

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα