Πάτρα: Κατάληψη στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας από αναρχικούς – Άπλωσαν πανό, έκλεισαν την είσοδο

09.06.2023 / 20:26
ka 2

Κατάληψη έγινε στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας από αναρχικούς.

Η κατάληψη κράτησε για περίπου δέκα λεπτά με τους αναρχικούς να πετούν τρικάκια και να κλείνουν τον χώρο εισόδου, απλώνοντας πανό.

Η κατάληψη έγινε ως μια μορφή συμπαράστασης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Πάντως μετά από περίπου δέκα λεπτά τα άτομα του αναρχικού χώρου έφυγαν από το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας.  Στο σημείο έσπευσαν και ισχυρές ομάδες της αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαίας αναφέρονται τα εξής: «Με αφορμή την απόπειρα κατάληψης του εκλογικού κέντρου Πάτρας της Νέας Δημοκρατίας από τους «γνωστούς – άγνωστους» από την ΔΕΕΠ εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:

“Oι «γνωστοί άγνωστοι» μπαχαλάκηδες επιχείρησαν πριν από λίγο να κάνουν κατάληψη στο Εκλογικό Κέντρο Πάτρας της Νέας Δημοκρατίας, στην Πάτρα. Στόχος τους ήταν να εισβάλουν στο εκλογικό κέντρο, στο οποίο βρίσκονταν ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αντώνης Κουνάβης, μέλη της οργάνωσης και εθελοντές, οι οποίοι και τους απώθησαν.

Εξύβριζαν τα μέλη της ΝΔ που δημιούργησαν μια αλυσίδα προστασίας στην είσοδο του εκλογικού κέντρου, επιχείρησαν να πετάξουν μπογιές για να καταστρέψουν το εκλογικό κέντρο και να προπηλακίσουν τα 40 στελέχη και εθελοντές που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Η κοινωνία των ενεργών πολιτών, τους έχει περιθωριοποιήσει.  Η ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας και τα χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για μια άλλη Ελλάδα. Η απάντηση μας σε αυτούς είναι ίδια.

Η Δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός δεν εκβιάζονται από τέτοιες ενέργειες. Δεν μας φοβίζουν. Δεν μας τρομοκρατούν. Προχωράμε ενωμένοι, δυνατά, τολμηρά και μπροστά».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα