Πάτρα: Κατάληψη στην 6η ΥΠΕ από αναρχικούς -Ένταση και προσαγωγές – Φώτο κ΄Βίντεο

18.01.2022 / 9:42
photo_2022-01-18_10-11-42

Ολιγόλεπτη κατάληψη πραγματοποίησαν στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ ομάδα αντιεξουσιαστών που νωρίτερα είχαν κάνει παρέμβαση με τα άτομα να παραμένουν εντός των γραφείων και να μην βγαίνουν έξω.

Μάλιστα δημιουργήθηκε και ένταση ενώ τα άτομα πέταξαν μπογιές και τρικάκια

Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ έγιναν και 12 προσαγωγές

Η αναρχική ομάδα “Δυσήνιος ίππος” ανέλαβε την ευθύνη για την σημερινή παρέμβαση στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ.

Η ανακοίνωση της αναφέρει:

Αυτή τη στιγμή ομάδα συντρόφων-ισσων πραγματοποιεί παρέμβαση με πανό και τρικάκια στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια εν όψει της κινητοποίησης του Σαββάτου 22/1 για τη δημόσια υγεία.Η εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας αφήνει πίσω της καθημερινά δεκάδες ή και εκατοντάδες νεκρούς και το Ε.Σ.Υ. διαλυμένο και υποστελεχωμένο. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας το κράτος δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας παρά μόνο κατασταλτικά μέτρα και μέτρα προστασίας και ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.Την ίδια στιγμή που το Ε.Σ.Υ. είναι υπό διάλυση, δαπανούνται δισεκατομμύρια για την ενίσχυση του στόλου της αστυνομίας, για πολεμικούς εξοπλισμούς, για τα αστικά ΜΜΕ που ξεπλένουν καθημερινά τη δολοφονική κρατική διαχείριση.2 χρόνια πανδημίας, με κατασταλτικά πογκρόμ, απαγορεύσεις, συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών, ραβασάκια από την αστυνομία σε αγωνιζόμενους γιατρούς που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης του covid. 2 χρόνια με νομοσχέδια περιστολής των ελευθεριών, απαγόρευσης των διαδηλώσεων, άμβλυνσης των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, λεηλασίας της φύσης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και καταστρατήγησης κάθε κοινωνικού και ταξικού κεκτημένου. 2 χρόνια με ταξικά μέτρα ακραίας φτωχοποίησης και λεηλασίας της κοινωνικής βάσης.2 χρόνια με τον ανορθολογισμό των κρατικών μέτρων που το μόνο που επιχειρούν είναι να διαιωνίσουν και να περισώσουν το καταφανώς αποτυχημένο αφήγημα περί ατομικής ευθύνης. 2 χρόνια που το κράτος και τα αστικά ΜΜΕ αβαντάρουν τον κάθε λογής ακροδεξιό ψεκασμένο που αποτελεί συμπληρωματικό στοιχείο στην κρατική-καπιταλιστική αφήγηση και απαραίτητο άλλοθι για την επιβολή αυταρχικών μέτρων, απολύσεων και μειώσεων μισθών.2 χρόνια εγκληματική, ταξική και κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας.2 χρόνια που αποδεικνύουν περίτρανα ότι το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα σκορπάει το θάνατο και αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή.Να βρεθούμε στους δρόμους που αναπνέει ο αγώνας για ζωή, υγεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Να αντισταθούμε στο έγκλημα. Να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε απέναντι στους δολοφόνους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙAΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣΗ ΖΩΗ, Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΥΗ ΤΟΥ ΕΣΥ-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 22/1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.00.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα