Πάτρα: Κατάληψη από δίκυκλα σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους του κέντρου – Φωνάζουν οι πεζοί

08.08.2022 / 17:48
ka 59

Σοβαρό θέμα έχει προκύψει με την παράνομη στάθμευση που υπάρχει σε πολλά σημεία του κέντρου από μηχανάκια που παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια, σε πεζόδρομους και σε πλατείες.

Τα δίκυκλα που σταθμεύουν πάνω σε πεζοδρόμια αποτελεί έναν κανόνα πλέον για την Πάτρα που υπάρχει παντού γύρω μας και δεν προκαλεί σε κανέναν αίσθηση.

Κι όμως τα περισσότερα από αυτά είναι σταθμευμένα παράνομα, καθώς τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς και όχι για τα δίκυκλα και την στάθμευση τους.

Η εικόνα με τα σταθμευμένα μηχανάκια κυριαρχεί στον χώρο του Εσπέρου στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, στην Τριών Ναυάρχων, αλλά και σε οδούς όπως στην Κανακάρη, στην Κορίνθου, στην Καραϊσκάκη και γενικότερα παντού στο ιστορικό κέντρο.

Αιτία του φαινομένου, σύμφωνα με τους οδηγούς δικύκλων, είναι από τη  μία ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν το μηχανάκι τους και από την άλλη δεν βρίσκουν θέσεις στις ζώνες στάθμευσης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας που είναι συγκεκριμένες και προορίζονται για τα αυτοκίνητα.

Πάντως το όλο θέμα έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες και παράπονα από αρκετούς πεζούς που λένε ότι υπάρχουν σημεία στην Πάτρα που τα σταθμευμένα μηχανάκια είναι τόσα πολλά που δεν τους επιτρέπουν περάσουν ελεύθερα.

Άλλωστε τα περισσότερα από τα πεζοδρόμια  στο κέντρο της Πάτρας είναι ήδη αρκετά στενά. Επιπλέον , όπως λένε, αρκετές εισόδους πεζοδρομίων ή πεζόδρομων ή ακόμα πλατειών είναι αποκλεισμένα από τα μηχανάκια που σταθμεύουν εκεί, ενώ φυσικά υπάρχει και το φαινόμενο της διέλευσης δικύκλων σε πεζόδρομους και πλατείες, με ότι κινδύνους μπορεί αυτό να σημαίνει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα