Πάτρα: Καμία μόνη – Μια όμορφη πρωτοβουλία από τις γυναίκες ενάντια στην πατριαρχία

16.10.2021 / 10:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
01

Σε μια όμορφη ενέργεια έμπρακτης στήριξης μια συμπολίτισσας η οποία έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της και στην παρούσα φάση, εκτός των άλλων, χρειάζεται χρήματα για τα δικαστικά της έξοδα, προχωράει η «Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στην Πατριαρχία – Πάτρα». Τις επόμενες ημέρες η Πρωτοβουλία Γ θα κυκλοφορήσει μπλούζες για την οικονομική ενίσχυση για τα δικαστικά έξοδα της Μ.

Οι μπλούζες, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, έχουν μια εντυπωσιακή στάμπα που καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών με το σύνθημα: «Καμία μόνη». Οι ξεχωριστές αυτές μπλούζες που δημιουργούνται για καλό σκοπό θα διατίθενται στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Επί τα Πρόσω», στην οδό Πατρέως 87. Στον ίδιο αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ο οποίος είναι ανοιχτός κάθε Τρίτη και Παρασκευή 19:00-22:00, υπάρχει και κουτί οικονομικής ενίσχυσης για την υπόθεση. Μάλιστα όπως ενημερώνεται η στήλη, το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις οικονομικής ενίσχυσης της Μ.

Όπως μας ενημερώνουν μέλη της Πρωτοβουλίας: «Ο πρώην άντρας της Μ. και κατ’ εξακολούθηση κακοποιητικός σύντροφος και πατέρας διεκδικεί-μετά από χρόνια μη επικοινωνίας με το παιδί- ξανά την επικοινωνία μαζί του.

Ο μόνος τρόπος για να προστατέψει  το παιδί της και την ίδια είναι να κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Την Μ. και την κόρης της, τις γνωρίσαμε μέσα από τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια και σήμερα θα σταθούμε πλάι-πλάι σε αυτή τη μάχη που πρέπει να δώσουν για την προστασία τους». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπαίνετε στην ιστοσελίδα: prwtovouliagynaikwn.wordpress.com ή στην σελίδα της Πρωτοβουλίας στο facebook.

(από το ένθετο “Κόσμος”, εφημερίδα Νεολόγος”)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα