Πάτρα: Κάλεσμα των συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο την Τρίτη

16.04.2021 / 11:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Daily city life, during the outbreak of the Novel Coronavirus (COVID-19) Pandemic, in Athens, Greece, on March 17, 2020. After the number of the infected population rose, Greece has taken additional measures against the spread of the COVID-19 virus closing down all cafes bars and restaurants, museums, archaeological sites, libraries and shopping malls./ Καθημερινότητα στην πόλη, στην περιόδο της Πανδημίας του Novel Coronavirus (COVID-19), στην Αθήνα, στις 17 Μαρτίου, 2020. Καθώς ο αριθμός του μολυσμένου πληθυσμού αυξήθηκε, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει κέντρα εστίασης, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, βιβλιοθήκες και εμπορικά κέντρα σε μια προσπάθεια μείωσης της διάδοσης του Κορωνοϊού.

Ανακοίνωση των Συνεργαζομένων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Αχαΐας για την συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, την Τρίτη στις 10 το πρωί.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Εδώ και πολλά χρόνια βλέπουμε τις συντάξεις μας να μειώνονται δραματικά, τα ασφαλιστικά ταμία να κουρεύονται και να τσακίζουν τις παροχές μας σε υγεία και φάρμακα.
Τώρα, βλέπουμε και τα παιδιά μας να είναι σε ακόμα χειρότερη μοίρα. Η ανεργία και η φτώχια μαστίζουν, οι μισθοί είναι πενιχροί και όσον αφορά τη σύνταξή τους αυτή θα είναι ελάχιστη εάν προλάβουν να την πάρουν.
Έρχεται νέο αντεργατικό νομοσχέδιο και προβλέπει δεκάωρη απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης αρχίζοντας από την επικουρική και πολλά άλλα. Πρέπει να μας βρουν απέναντί τους με μαζικούς αγώνες για να διεκδικήσουμε ότι έχουμε πληρώσει με αίμα και ιδρώτα.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ,
Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος την Τρίτη 20-04-2021 στην συγκέντρωσή μας έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με όλα τα μέτρα και τις κατάλληλες αποστάσεις στις 10 το πρωί.
Όλοι μαζί ενωμένοι, να πάρουμε μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 06-05-2021, 10:30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Είναι χρέος μας να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει, δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει. Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για τη ζωή μας και τα παιδιά μας.
Διεκδικούμε:
• Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη για όλους 600 ευρώ από τα 384 ευρώ που είναι σήμερα και άμεση καταβολή των συντάξεων.
• Δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη τώρα των ιδιωτικών δομών υγείας.
• Καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές, συντάξεις, την 13η – 14η σύνταξη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα