Πάτρα-Κάλεσμα Αριστερών οργανώσεων: Κόντρα στον Νοέμβρη της απαγόρευσης να θυμηθούμε τον Νοέμβρη της εξέγερσης

08.11.2020 / 9:55
fistsp-759x500_1

Η ανακοίνωση:

Έχουν περάσει 10 μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού. Η εφαρμογή ενός 2ου lockdown δείχνει την πλήρη αποτυχία της στην ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας. Με το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» επιτίθεται στο λαό και τη νεολαία, χρεώνοντάς τους την αύξηση των κρουσμάτων. Παράλληλα η κυβέρνηση επιτείνει την φτώχεια και την ανεργία, την υγειονομική κρίση, την στέρηση ελευθεριών, την αστυνομοκρατία, και την καταστολή των αγώνων.

Την στιγμή που η κοινωνία ασφυκτιά, κυβέρνηση και κεφάλαιο αξιοποιούν την πανδημία και φέρνουν νέα αντιδραστικά μέτρα: ΠΝΠ που εκτίναξαν την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια, νέο πτωχευτικό κώδικα για την καταλήστευση της λαϊκής κατοικίας, νομοσχέδια ενάντια στο δικαίωμα στην εκπαίδευση, ενώ ετοιμάζεται να φέρει ένα προκλητικό αντεργατικό νομοσχέδιο που προβλέπει, δεκάωρη δουλειά, πλήρη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, κατάργηση της απεργίας, ποινικοποίηση των αγώνων και ριζική περιστολή του δικαιώματος στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

Απέναντι σε αυτή τη νέα βαρβαρότητα, το νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα θα πρέπει να δώσει τη μάχη εδώ και τώρα για την ανατροπή και ακύρωση όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων, για να μην πληρώσουν την κρίση λαός και νεολαία.

Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα:

·         Δωρεάν πρόσβαση στην ποιοτική Υγεία για όλους. Άμεσες μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού. Νέες μονάδες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία. Μαζικά δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία.

·         Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. 15 μαθητές ανά τάξη και όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων. Όχι στην τηλεκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία και σχολές με προϋπόθεση όλων των απαραίτητων μέσω προστασίας. Κάτω ο Νόμος Κεραμέως, η Τράπεζα Θεμάτων και το «Νέο Λύκειο».

·         Κανένας απολυμένος μέσα στην πανδημία. Συλλογικές συμβάσεις με πλήρη δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά με σταθερά και ανθρώπινα ωράρια. Όχι σε απλήρωτες υπερωρίες, μισό μισθό, περικοπή αδειών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·         Να μην κατατεθεί το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση που καταργεί εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

·         Πάλη για την ειρήνη και για την φιλία των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και για την αποτροπή του πολέμου. Καμία σκέψη για εξορύξεις. Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ! Να φύγουν οι βάσεις του θανάτου! Ούτε σκέψη για στράτευση στα 18 και αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

·         Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση. Πλήρης επαναφορά του ασύλου. Όχι στην αστυνομοκρατία Να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικής κοινής δράσης σε εργατικά και νεολαιίστικα σχήματα, κινήσεις, συλλογικότητες, αγωνιστές και αγωνίστριες της πόλης της Πάτρας. Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση χρειάζεται άμεση αγωνιστική κλιμάκωση:

·         Για να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να συνεχίζει να παίζει με την υγεία και τις ζωές μας.

·         Με κοινό απεργιακό αγώνα εργαζομένων και νεολαίας, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Για να δοθεί μαχητική απάντηση με πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη.

·         Με παλλαϊκή συμμετοχή στο φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου, για να αποτελέσει κόμβο αντεπίθεσης της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Στις φετινές ιδιαίτερες συνθήκες ο αγωνιστικός εορτασμός του Πολυτεχνείου στο παράρτημα και η πορεία της 17ης Νοέμβρη θα πρέπει να αποτελέσει απεργιακό σημείο συνάντησης όλων των ρυακιών αντίστασης σε ένα μαχητικό ρεύμα ανατροπής.

·         Καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την οργάνωση της νεολαίας και των εργαζομένων. Με συνελεύσεις, πρωτοβουλίες αγώνα στις γειτονιές, στους φοιτητικούς συλλόγους και στα σωματεία να δώσουμε τώρα την μάχη κόντρα στην υποταγή και την αδράνεια.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς του εργατικού κινήματος και της νεολαίας και όλες τις μαχόμενες δυνάμεις σε μαζική συμμετοχή:

– στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 12/11 μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία.

– στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου 15-17 Νοέμβρη στο παράρτημα και στην πορεία την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 από το παράρτημα.

– σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 26 Νοέμβρη για να μην περάσει το αντεργατικό σφαγείο που φέρνει η κυβέρνηση.

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό!

Συλλογικότητες – Εργατικά και Νεολαιίστικα Σχήματα

Ταξική Πτέρυγα

Ταξική Πορεία

Αγωνιστικές Κινήσεις σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Σχήματα της ΕΑΑΚ Πάτρας

Λάντζα – Αγωνιστική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό

Αγωνιστική Παρέμβαση στους Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς

Ανυπόταχτος Μαθητής – Πρωτοβουλία Πάτρας

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα