Πάτρα: Κάλεσμα από τη ΝΑΡ για την πορεία ενάντια στην “κρατική καταστολή”

09.11.2020 / 23:51
gko 12

Σε ανακοίνωσή της η νεολαία για την Κομουνιστική Απελευθέρωση αναφέρει τα εξής: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την εγκληματική της πολιτική άφησε τον λαό έκθετο στην πανδημία, καθώς μήνες τώρα δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους τον κόσμο στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις συγκοινωνίες, στις κοινωνικές δομές, πάρα μόνο γέμισε τις τσέπες των επιχειρηματιών και των καναλαρχών. Βέβαια, αξιοποιεί την πανδημία για να πάρει βαριά αντιλαϊκά μέτρα με το αντεργατικό τερατούργημα, τους πλειστηριασμούς, το τσάκισμα της  εκπαίδευσης ενώ θέλει να απαγορέψει κάθε σπιθαμή αγώνα και πρώτα απ’ όλα την πορεία τη 17 Νοέμβρη!

Στην πόλη μας αυτή η πολιτική πήρε μορφή με τα γεγονότα στις 7 Νοεμβρίου 2020 και το ρεσιτάλ αστυνομικής  βίας  που έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης ενάντια σε αγωνιστές και αγωνίστριες. Οι δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ ξεχύθηκαν στην πόλη με αφορμή συγκέντρωση που είχε ανακοινωθεί στην πλ. Όλγας, χτύπησαν κόσμο απροκάλυπτα, προχώρησαν σε πογκρόμ στους δρόμους, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας αγωνιστές. Εισέβαλαν στον κοινωνικό χώρο «Επί τα πρόσω» που πραγματοποιούσε εκείνη τη στιγμή δράση συλλογής ειδών πρώτη ανάγκης,  προσήγαγαν δεκάδες άτομα, απέκλεισαν κόσμο εντός του χώρου και έπνιξαν την πόλη στα χημικά.

Η κυβέρνηση με την βάρβαρη πολιτική της κάνει ξεκάθαρο πως θα χτυπά ανελέητα όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση των αναγκών της εργατικής τάξης και του λαού σε συνθήκες πανδημίας. Το κίνημα δεν τρομοκρατείται από κινήσεις σαν αυτή βγαλμένες από τα χρόνια της  χούντας. Το δόγμα “νόμος και τάξη” που θέλουν να επιβάλλουν στο μαζικό κίνημα δεν θα τους περάσει. Να σπάσουμε στο δρόμο το φόβο και την τρομοκρατία, με ανταρσία στην νέα βαρβαρότητα κυβέρνηση-κεφαλαίου, για να βάλουμε σε lockdown την πολιτική τους και όχι τις ζωές μας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει!  Όλες και όλοι αύριο στην πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή στις 12.00 από το παράρτημα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα