Πάτρα και lockdown: Οι έμποροι ανυπομονούν να ανοίξουν, η εστίαση θέλει σιγουριά

18.11.2020 / 22:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Διχασμένη είναι κάπως η αγορά της Πάτρας για το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα και θα παύσει να ισχύει το lockdown.

Σύμφωνα με παράγοντες του λιανικού εμπορίου τα καταστήματα του κλάδου τους θα πρέπει πάση θυσία να ανοίξουν από την 1η Δεκεμβρίου για να μην χάσουν τίποτα από τις προετοιμασίες των Χριστουγέννων.

Όπως σημειώνουν το 25% του ετήσιου τζίρου τους είναι από τον Δεκέμβριο, ενώ ήδη έχει χαθεί ο Νοέμβριος που είναι ένας αρκετά καλός μήνας για αυτούς. Δεν θα αντέξουν να χάσουν κάτι από τον Δεκέμβριο τη στιγμή που έχουν γεμίσει τα μαγαζιά τους με εμπορεύματα και είναι έτοιμοι για τις γιορτές.

Από την άλλη η εστίαση είναι ένας κλάδος διαφορετικός. Αν ανοίξουν και κλείσουν μετά από λίγο αυτό θα είναι καταστροφικό για τα μαγαζιά τους. Προτιμούν να ανοίξουν λίγες μέρες πριν τις γιορτές όταν τα κρούσματα θα έχουν μειωθεί και δεν θα υπάρχει περίπτωση να κλείσουν ξανά.

Άλλωστε, το  λιανικό εμπόριο δεν είχε κρούσματα, αντίθετα η εστίαση είχε λόγω της φύσης της λειτουργίας των καταστημάτων του κλάδου.

 Οι προτιμήσεις αυτές των παραγόντων της τοπικής αγοράς έρχονται ασορτί με τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να ανοίγει πρώτο το λιανικό εμπόριο και ύστερα η εστίαση

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα