Πάτρα-Κ. Ακινόσογλου: Ανησυχία για τις επιπτώσεις από τα κορωνοπάρτι-“Θα δούμε τα αποτελέσματα στις επόμενες 15-20 ημέρες”

15.03.2021 / 9:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
karolina_akinososglou

Στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” μίλησε η λοιμωξιολόγος και υπεύθυνη της κλινικής Covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου, Καρολίνα Ακινόσογλου, σχετικά με την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Πάτρα και τι γίνεται στα νοσοκομεία της πόλης.

«Οι πορείες και τα κορωνοπάρτι φυσικά και πυροδοτούν τα κρούσματα. Υπό τις παρούσες συνθήκες οποιαδήποτε συγκέντρωση, χωρίς χρήση μάσκας και αποστάσεις, προφανώς είναι εστία υπερμετάδοσης. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, φυσικά, είναι και αυτά. Δεν ζούμε τις ιδανικές συνθήκες αποφόρτισης των ΜΜΜ. Και αυτό θα πρέπει να γίνει γιατί ο κόσμος συνωστίζεται και εκεί», είπε η κ. Ακινόσογλου.

«Θα δούμε τα αποτελέσματα στις επόμενες 15-20 ημέρες. Φοβάμαι ότι θα τα πληρώσουμε ακριβά τα κορωνοπάρτι που έγιναν στην περιοχή μας», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Μιλώντας για το γιατί αυξάνονται τα κρούσματα, ενώ υπάρχουν σκληρά μέτρα, η κ. Ακινόσογλου τόνισε ότι: «Πρέπει να αναρωτηθούμε κατά πόσο τα μέτρα τηρούνται. Δεν τηρούνται και είναι λογικό γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί. Είχαμε μεγάλη διασπορά, το είδαμε και στο δεύτερο κύμα, και ενδοοικογενειακή διασπορά. Επίσης στο τρίτο κύμα έχουμε και τις μεταλλάξεις που καθιστούν την κατάσταση πιο μεταδοτική».

«Μετά από ένα χρόνο είναι δύσκολο να πεις σε κάποιον να μείνει μέσα, αλλά μπορώ να πω σε κάποιον να δείχνει μεγάλη προσοχή. Το σύστημα υγείας αυτή τη στιγμή είναι σε ένα ποτήρι που έχει σχεδόν ξεχειλίσει, πιέζεται αρκετά. Για να εξυπηρετήσουμε όλους τους ασθενείς, πρέπει να τηρούμε τουλάχιστον τα μέτρα υγιεινής και προφύλαξης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη, τέλος, στο πώς προχώρησε ο εμβολιασμός των υγειονομικών στην περιοχή, καθώς υπήρχαν γιατροί και νοσηλευτές που εμφανίζονταν διστακτικοί, η κ. Ακινόσογλου είπε ότι «Πράγματι η μη προθυμία για εμβολιασμό με ενθουσιασμό των υγειονομικών είναι πολύ στενάχωρη. Όσο πέρασε ο καιρός και αυξήθηκε και η μετάδοση, ήταν τελικά αυξημένο και το ποσοστό αυτών που προθυμοποιήθηκε και κατάλαβε την ανάγκη να εμβολιαστεί και να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα