Πάτρα: Η σχολική χρονιά έληξε και τα χρήματα της ΣΑΤΑ δεν έχουν φτάσει – “Ξεκρέμαστος” ο δήμος

30.06.2022 / 11:21
ka 5

Χωρίς απάντηση είναι παραμένει η επιστολή του δημάρχου προς το υπουργείο Παιδείας για την επιδότηση των 687.000 ευρώ που αφορούν τις παρεμβάσεις και τις επιδιορθώσεις που πρέπει να γίνουν στα σχολικά κτίρια της Πάτρας.

Το χρηματικό αυτό κονδύλι προέρχεται από το πρόγραμμα της Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) που στέλνει το υπουργείο σε όλους τους δήμους για την συντήρηση και την λειτουργία των σχολείων που έχει ο κάθε δήμος στην επικράτεια του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης έχει αποστείλει από την αρχή του νέου έτους επιστολή για να σταλούν τα χρήματα αυτά, όμως η απάντηση ακόμα εκκρεμεί και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη πάνω στο ζήτημα.

Στο μεταξύ η σχολική χρονιά έχει πλέον τελειώσει και ο δήμος έχει ανάγκη αυτά τα χρήματα για να προχωρήσει το πρόγραμμα που έχει σχεδόν ολοκληρώσει για την ανακαίνιση των σχολείων, αλλά και διάφορα έξοδα που αφορούν την συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Εργασίες που κατά κύριο λόγο γίνονται στο διάστημα του καλοκαιριού όταν τα σχολεία κλείνουν. Χωρίς όμως αυτά τα χρήματα υπάρχει θέμα. Όλα αυτά τη στιγμή που ο δήμος βάζει από το ταμείο του κάθε χρόνο ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ των 500 και 800 χιλιάδων ευρώ για το ίδιο θέμα αφού το κρατικό κονδύλι δεν αρκεί από μόνο του για να καλύψει τις ανάγκες. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα