Παρασκευή, 30.09.2022, 7:10 μμ

Πάτρα-Η περιπέτεια συμπολίτη μας: Έλειπε ο γιατρός, έχασε την σύνταξη

29.01.2021 / 8:58
giatros-1

Ένας ακόμη άνθρωπος με πιστοποιημένη αναπηρία πέφτει θύμα της γραφειοκρατίας που επικρατεί και δυστυχώς και στους ασφαλιστικούς και υγειονομικούς φορείς της χώρας.

Αυτή τη φορά ένας πατρινός που ακολούθησε επακριβώς την προβλεπόμενη διαδικασία, πηγαίνοντας στην αρμόδια επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για να ανανεώσει τη σύνταξή των 488 ευρώ, που έληγε στις 31 Ιανουαρίου, βρέθηκε μπροστά στην έκπληξη της απουσίας καρδιολόγου από την επιτροπή.

Του είπαν λοιπόν ότι η εξέταση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και πως θα τον ειδοποιήσουν οι ίδιοι. Όταν τους επεσήμανε ότι η σύνταξη λήγει και αν θα πιστωθούν τα χρήματα στο λογαριασμό του τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι όμως και οι φόβοι του Βαγγέλη Μαυρομάτη επιβεβαιώθηκαν όταν διαπίστωσε ότι το μοναδικό έσοδο για την επιβίωσή του δεν πιστώθηκε τελικά στην τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, την ίδια μέρα το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι «προκειμένου να καλυφθούν στο σύνολό τους οι δικαιούχοι των πάσης φύσεως επιδομάτων και παροχών, των οποίων η συνέχιση χορήγησης συνδέεται με τη διαδικασία επανεξέτασης από τα ΚΕΠΑ, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου παρατείνεται η καταβολή τους μέχρι την 30 Απριλίου 2021».

Αμέσως ο  κ. Μαυρομάτης ξεκίνησε νέο κύκλο τηλεφωνημάτων για να δει τι είχε συμβεί.

Από τον ΕΦΚΑ του απάντησαν ότι η σύνταξη δεν μπήκε στην τράπεζα γιατί δεν δόθηκε καμία παράταση. Όταν τους ενημέρωσε ότι δεν πέρασε από την επιτροπή γιατί απουσίαζε ο καρδιολόγος και ότι έχει ανακοινωθεί τρίμηνη παράταση από το αρμόδιο υπουργείο του απάντησαν ότι δεν γνώριζαν κάτι σχετικό.

Ο κ. Μαυρομάτης έφθασε  μέχρι την αρμόδια υπάλληλο στο υπουργείο, η οποία τον ενημέρωσε ότι δεν ισχύει για την περίπτωσή του η παράταση γιατί είχε ήδη πάρει εξάμηνη παράταση (αυτή που ο νόμος δίνει αυτόματα σε όλους τους δικαιούχους)

« Δεν είναι κάτι που πήρα εγώ προσωπικά. Αλλωστε υπήρχε το λοκντάουν, το ΚΕΠΑ δεν λειτουργούσε και τώρα που πήγα να περάσω δεν υπήρχε καρδιολόγος. Προφανώς αυτό δεν τους αφορά διότι συνέχισαν να μου λένε τα ίδια». Αναφέρει ο κ. Μαυρομάτης στην εφημερίδα Πελοπόννησο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο κ. Μαυρομάτης έμεινε χωρίς σύνταξη και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι πότε.

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα