Πάτρα: Η περιφερειακή ένωση Α.μ.Α ζητά τη στήριξη του Δήμου για να πάρει ζωή το καφέ «Γέφυρες», δείτε τι ζητά

19.01.2022 / 14:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
cafe_gefyres

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το θέμα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «Γέφυρες» το οποίο έκλεισε πριν μερικές μέρες και σήμερα  η περιφερειακή ένωση Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας, ζητά την στήριξη του Δήμου ώστε να λειτουργήσει και πάλι.

H ανακοίνωση  αναφέρει: «Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κ. Πελετίδη και κοινοποίηση προς όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων ζητά να τεθεί ως θέμα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η στήριξη του καφέ «Γέφυρες» μέσω παραχώρησης ακινήτου για την επαναλειτουργία του.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «Γέφυρες» ξεκίνησε το 2016 τη λειτουργία της πρώτης καφετέριας στην οποία εργάζονταν μέλη του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία «ΣΟΨΥ» Πάτρας, συμβάλλοντας στοχευμένα στην επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη των ατόμων με ψυχικές αναπηρίες.

Η αναστολή λειτουργίας του καφέ «Γέφυρες» αποτελεί πλήγμα για την κοινωνία μας και πολύ παραπάνω για τους εργαζόμενους, άτομα με ψυχικές αναπηρίες, για τα οποία αποτέλεσε διέξοδος και αποκατάσταση. Κρίνεται πλέον αναγκαία για την βιώσιμη λειτουργία του καφέ η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού.

Η παραχώρηση δημοτικού ακινήτου (π.χ. στην περιοχή της Μαρίνας Πατρών, στο ακίνητο απέναντι από τον ιερό ναό του Αγ. Ανδρέα κ.α.) για την επαναλειτουργία του καφέ θα αποτελούσε σημαντική βοήθεια ενώ, μέσω της αξιοποίησης αδιάθετων εσόδων (π.χ. ενοίκια) του Κληροδοτήματος Καρανικολού θα μπορούσε να ενισχυθεί επιπλέον”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα