Πάτρα: Η νυχτερινή διασκέδαση έχει πατήσει «pause»-Τρεις Πατρινοί δισκοθέτες μιλούν για τις δραματικές επιπτώσεις του Lockdown

02.02.2021 / 10:09
dj-shutterstock_415922566

Ο πιο μεγάλος μέχρι και ο πιο μικρός κρίκος της αλυσίδας της εστίασης έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει έρθει με νέες προκλήσεις. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, η πανδημία και κατά συνέπεια το lockdown και το κλείσιμο της εστίασης και των κέντρων διασκέδασης, δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον κλάδο των DJs.Ο «Νεολόγος» απευθύνθηκε σε τρείς DJs με έδρα τους την Πάτρα και οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τα πιο φημισμένα μαγαζιά διασκέδασης της πόλης. Και οι τρεις επαγγελματίες δισκοθέτες, συμφωνούν ότι το 2020 ήταν μία τραγική χρονιά, ενώ δεν είναι και τόσο αισιόδοξοι για το 2021.

Να σημειωθεί ότι η δουλειά τους έχει «χτυπηθεί» πολλαπλά, δεδομένου ότι τα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ, οι καφετέριες και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά, ενώ έχουν αναβληθεί και πάρα πολλοί γάμοι.

«Προσπαθώ με εναλλακτικούς τρόπους να μείνω ενεργός στα social media»

Ο Θοδωρής Ξούλος μιλά για την δική του εμπειρία ως DJ εν μέσω της πανδημίας:

«Βρίσκομαι εκτός δουλειάς περίπου ένα χρόνο, δηλαδή λίγο μετά το περσινό καρναβάλι ήταν που έκλεισαν τα καταστήματα της εστίασης με μία μικρή διακοπή το καλοκαίρι. Βέβαια οι συνθήκες ούτε και τότε ήταν εύκολες, είχαμε αναλάβει μία δύσκολη αποστολή. Έπρεπε να διασκεδάζουμε τον κόσμο παρά τα περιοριστικά μέτρα που υπήρχαν, αρκεί να σκεφτείς πόσο δύσκολο είναι να κάνεις κάποιον να περάσει καλά, ενώ είναι καθιστός σε μία καρέκλα και δεν έχει την δυνατότητα να σηκωθεί να χορέψει. Φυσικά και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς και ασυνήθιστο, περισσότερο προσπαθούσαμε να ηρεμήσουμε τον κόσμο, παρά να τον διασκεδάσουμε. Ωστόσο, όλοι αυτοί οι μήνες αποχής μου έδωσαν την δυνατότητα να μελετήσω περισσότερο και να ανανεώσω τη μουσική και τα κομμάτια που παίζω, βρήκα χρόνο να δημιουργήσω νέες play lists, που σίγουρα πριν το lockdown δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω. Ακόμα, προσπαθώ με εναλλακτικούς τρόπους να μείνω ενεργός στα social media κάνοντας live στο instagram και παίζοντας μουσική. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, σίγουρα κινούμαστε σε “θολά νερά”, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο τα μαγαζιά να ανοίξουν χωρίς όμως να υπάρχει DJ που θα παίζει μουσική. Παρολ’ αυτά έχω κάποιες σταθερές συνεργασίες με καταστηματάρχες της Πάτρας στην περίπτωση που ανοίξει η εστίαση υπό φυσιολογικούς όρους».

«Η δουλεία είναι σαν το παιδί σου, σου λείπει»

Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος, επαγγελματίας DJ, μίλησε στον «Νεολόγο» για το πώς βίωσε ο ίδιος την καραντίνα. «Είναι γεγονός πως η πανδημία έχει ισοπεδώσει τον κλάδο μας, βρισκόμαστε σε απόχη από την δουλειά μας εδώ και αρκετούς μήνες. Ουσιαστικά το 2020 έχω δουλέψει συνολικά τρεις μήνες στην Σαντορίνη και πρόλαβα μόλις μία εβδομάδα να δουλέψω στην Πάτρα. Η δουλεία είναι σαν το παιδί σου, σου λείπει όπως και να έχουν τα πράγματα. Όσον αφορά το καλοκαίρι, το δύσκολο ήταν, ότι έπρεπε να διασκεδάσουμε τους πελάτες σε περιορισμένο χρόνο από τις οκτώ το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ, κάτι το οποίο δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση τις προηγούμενες χρονιές. Για τους τουρίστες ήταν πιο εύκολο να προσαρμοστούν στο περιορισμένο ωράριο, γιατί ήδη έχουν συνηθίσει σε αυτό. Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να δεχτούν πως το μαγαζί έκλεινε στις 12 κα έπρεπε να φύγουν. Το 2020 για εμάς ήταν μία τραγική χρονιά και πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο θα βελτιωθεί η κατάσταση φέτος, βρισκόμαστε σε αναμονή όπως φυσικά όλοι όσοι εργάζονται στον χώρο της εστίασης για το πώς θα εξελιχθεί η αυριανή μέρα, υπό ποιές συνθήκες θα δουλεύουμε και τι περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν για την διασκέδαση. Σίγουρα θα αργήσουμε πολύ να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα όσον αφορά τον τρόπο διασκέδασης στα νυχτερινά μαγαζιά».

«Θα αργήσουμε να επανέλθουμε στην διασκέδαση που ξέραμε»

Ο Κωνσταντίνος Σαράντης μιλά στον «Νεολόγο» για το πώς έχει επηρεάσει η πανδημία την δουλεία του ως DJ: «Είμαι επαγγελματίας DJ εδώ και 20 χρόνια και πραγματικά δεν έχουμε ξανά βιώσει κάτι αντίστοιχο. Το καλοκαίρι του 2020 δεν θύμιζε σε τίποτα τα προηγούμενα, παρότι ο κόσμος είχε διάθεση να διασκεδάσει και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τις μέρες που ήταν ανοιχτά τα νυχτερινά μαγαζιά. Ωστόσο, η κίνηση στα μαγαζιά ήταν περιορισμένη, δεν θα μπορούσε να ήταν και αλλιώς αφού υπήρχε συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που επιτρεπόταν να εισέλθει στο μαγαζί. Ο αριθμός των πάρτι που διοργανώθηκαν ήταν ελάχιστος σε σχέση με το 2019, πιο συγκεκριμένα έγινε ένα στα πέντε πάρτι που είχαν προγραμματιστεί. Προσωπικά δουλεύω ως DJ και σε γάμους και στην περίπτωση αυτή υπήρξαν πολλές αναβολές σε γάμους το καλοκαίρι που μας πέρασε. Το 20% των γάμων που είχα προγραμματίσει μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, δηλαδή πραγματοποιήθηκαν μόνο ένας στους 5 γάμους την προηγούμενη σεζόν. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι αρκετά δύσκολο, καθώς εκ των πραγμάτων ο κόσμος δεν μπορεί να διασκεδάσει όπως πριν, πιστεύω πως μία παρόμοια κατάσταση με το περσινό καλοκαίρι θα ζήσουμε και φέτος. Η εστίαση είναι από τους τελευταίους κλάδους που θα ανοίξουν και στην αρχή θα είναι πάλι με περιορισμούς, θα αργήσουμε να επανέλθουμε στην διασκέδαση που ξέραμε. Πάντως ο κόσμος θέλει να προχωρήσει την ζωή του και έχει ακόμα την θετική ψυχολογία για να το κάνει».  

(εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα