Πάτρα: Η μητέρα κόλλησε το 22 ημερών βρέφος – Σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται το κοριτσάκι

23.02.2021 / 14:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
moro-koronoios

Σε καλή κατάσταση και μάλιστα χωρίς πυρετό νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο το 22 ημερών κοριτσάκι το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε από το Καραμανδάνειο, στο ΠΓΝΠ για νοσηλεία. ‘Όπως έγινε γνωστό, θετική στον κορωνοϊό είναι και η μητέρα του βρέφους, η οποία είναι ρομά και κατοικεί στην Πάτρα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γαβριήλ Δημητρίου, το βρέφος δεν έχει πυρετό και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και αναμένεται σε δύο το πολύ ημέρες να λάβει εξιτήριο.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε από το Καραμανδάνειο στο Ρίο, τη Δευτέρα, οπότε και βγήκε θετικό το μοριακό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στο Καραμανδάνειο. Όπως εξηγεί ο Διοικητής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παύλος Αθανασόπουλος, το βρέφος εισήχθη στην εφημερία της Κυριακής με πυρετό και νοσηλεύτηκε ως ύποπτο, ενώ θετικό βγήκε και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε η μητέρα, καθώς αυτή η διαδικασία ακολουθείται για τους συνοδούς, όπως εξηγεί. Δεδομένου ότι το Καραμανδάνειο δεν νοσηλεύει παιδιά θετικά στον κορωνοϊό παρά μόνο ύποπτα, διακομίσθηκε στο ΠΓΝΠ.

Την ίδια ώρα στην παιδιατρική του Ρίου δεν νοσηλεύεται άλλο παιδί με κορωνοϊό εκτός από ένα τρίχρονο από το Αγρίνιο, που θεωρείται ύποπτο περιστατικό για κορωνοϊό, επισημαίνει ο κ. Δημητρίου προσθέτοντας ότι η διακοπή της δια ζώσης εκπαίδευσης μείωσε τα περιστατικά νοσηλείας παιδιών. «Εκεί που είχαμε τέσσερα θετικά μέσα στο νοσοκομείο της εβδομάδα, τώρα έχουμε 1 με 2, την εβδομάδα. Την προηγούμενη κανένα τώρα ένα».

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Καραμανδανείου επισημαίνει ότι στη διάρκεια του πρώτου lockdown κανένα παιδί από αυτά που νοσηλεύτηκαν ως ύποπτα περιστατικά δεν διαγνώστηκε θετικό ενώ από τον Νοέμβριο ως τώρα τρία από τα ύποπτα βγήκαν θετικά. Κατά μέσο σε κάθε εφημερία από τις τρεις κάθε εβδομάδας, φιλοξενούνται ως ύποπτα ένα ως τρία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα