Πάτρα: Η κοπή της πίτας του συλλόγου “Ο Άγιος Γεράσιμος” (φωτό)

24.01.2023 / 11:54
IMG_2409

Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος» πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης του πίτας την Κυριακή  22  Ιανουαρίου 2022. Η εκδήλωση έλαβε χώρα, για πρώτη φορά, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, στο κέντρο αναφοράς των Κεφαλλήνων της Πάτρας.

Την εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία της η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου κα Αρίστη Ιγγλέση η οποία αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Συλλόγου για το έτος 2022 και ανακοίνωσε στους παρισταμένους τις μελλοντικές προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου. Στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην Ιστορικότητα του Συλλόγου, στα επιτεύγματα των Κεφαλλήνων της Πάτρας αλλά και στην παρουσία τους σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, μετέφερε σε όλους τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών για Καλή Χρονιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο υποψήφιος Βουλευτής Κεφαλληνίας κ. Νικόλαος Φαραντούρης και εκπρόσωποι των Βουλευτών Αχαΐας.

Μετά το πέρας της κοπής της πίτας, ακολούθησε μουσικό  πρόγραμμα με Κεφαλλονίτικα Κάλαντα, τραγούδια και κέρασμα στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα