Πάτρα: Οργή στα μαγαζιά για τις υπέρ αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών

29.02.2024 / 7:05
ra 35

Αντιδράσεις έχουν φέρει στην αγορά και ειδικότερα στην εστίαση τα ανταποδοτικά τέλη που ανακοίνωσε η δημοτική αρχή μέσα από τις προτάσεις που έκανε στην δημοτική επιτροπή στο περιθώριο του προϋπολογισμού και του ισοσκελισμού των εσόδων – εξόδων.

Οι αυξήσεις για τα εμπορικά καταστήματα είναι κοντά στο ευρώ πάνω (από τα 6 στα 7 ευρώ), ενώ σε ότι έχει να κάνει με την εστίαση και τα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους είναι κατά μέσο όρο κοντά στο 50% ενώ υπάρχουν και σημεία στο κέντρο της πόλης που τα τέλη είναι τριπλάσια των προηγουμένων.

«Ο όρος πλήττεται η εστίαση είναι τουλάχιστον επιεικής» σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς στον Max Fm και στον Αλέξανδρο Κογκόλη. «Στην πραγματικότητα μιλάμε για στοχοποίηση. Ο Δήμος νομίζει ότι βρήκε την κότα με το χρυσό αυτό.

Κανείς δεν περίμενε να γίνει κάτι τέτοιο, μια τόσο μεγάλη αύξηση και μάλιστα χωρίς να ενημερωθούμε και χωρίς καν να το συζητήσει μαζί μας. Υπάρχει οργή στον κλάδο της εστίασης. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό της δημοτικής αρχής Βρήκαν στον κλάδο της εστίασης τον ταξικό εχθρό» ανέφερε ο κ. Γιατράς τονίζοντας ότι όλα αυτές οι αυξήσεις θα έχουν επιπτώσεις στα μαγαζιά τους, αλλά και στον τομέα της ανεργίας αφού ένα μεγάλο ποσοστό των θέσεων που απασχολούν ενδεχομένως να χαθούν.

Βλέπετε πολλά μαγαζιά δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το επιπλέον βάρος των αυξημένων ανταποδοτικών τελών και θα αναγκαστούν να ανεβάσουν τις τιμές των υπηρεσιών τους, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εμπορική τους δυναμική ή να δουλέψουν με λιγότερους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα