Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

30.07.2021 / 11:21
DSC_3451

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:


Οι δύο μεγάλες πυρκαγιές που σημειώθηκαν σε διάστημα 24 ωρών σε περιοχές του Δήμου μας και οι καταστροφές που προκάλεσαν ανέδειξαν, με τραγικό τρόπο, τις μεγάλες ελλείψεις στη χρηματοδότηση, στη στελέχωση και στα μέσα των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.

Η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, των δασών και του περιβάλλοντος, αντιμετωπίζεται, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, ΩΣ ΚΟΣΤΟΣ. Αντιμετωπίζουν τα δάση ως ένα ακόμη πεδίο επιχειρηματικής δράσης.

Γι’ αυτό η Πυροσβεστική Υπηρεσία παραμένει υποστελεχωμένη, χωρίς επαρκή χρηματοδότηση και χωρίς σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης, σε μια περίοδο που υπάρχει η επιστημονική γνώση και τα τεχνικά μέσα για την προστασία των δασών.  Το ίδιο ισχύει και στους Δήμους, στους οποίους οι κυβερνήσεις μετέφεραν την αρμοδιότητα και την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας χωρίς επαρκή χρηματοδότηση και με απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Η Δημοτική Αρχή διεκδικεί από την Κυβέρνηση να αποζημιωθούν πλήρως (100%) και άμεσα όλοι οι πληγέντες που έχουν υποστεί ζημιές σε σπίτια, αγροκτήματα, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Να ενισχυθούν για όσο διάστημα διαρκούν οι επιπτώσεις της καταστροφής.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών, την κατάργηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού της πρόληψης από την κατάσβεση.

Να καλυφθούν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, όλες οι ανάγκες της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης.

Η Δημοτική Αρχή παραμένει στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα