Πάτρα: Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την κινητοποιήση στη ΔΕΗ – “Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε αγώνα” – Φωτογραφίες

03.03.2022 / 12:35
1646294157153

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, μαζί με το Εργατικό Κέντρο, διοργάνωσαν σήμερα το πρωί, στα γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων, μαζική κινητοποίηση, ενάντια στις αυξήσεις που εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα.

Με τη συμμετοχή, εργατικών σωματείων, φορέων, αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, όπως ο ΣΚΕΑΝΑ, αλλά και απλών ανθρώπων που έχουν αγανακτήσει από το κύμα ακρίβειας στο ρεύμα, καθώς και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, η κινητοποίηση έγινε πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη, συνοδεύτηκε από κατάληψη της ΔΕΗ και ανάρτηση πανό που κατέλαβε μεγάλο μέρος της πρόσοψης του κτιρίου, με το εξής κεντρικό σύνθημα: “Κανένας μόνος απέναντι στην ακρίβεια και τις δυσβάσταχτες αυξήσεις στο ρεύμα”!

Πάτρα: Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την κινητοποιήση στη ΔΕΗ - "Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε αγώνα" - Φωτογραφίες 3

Στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ απευθύνθηκαν καλώντας τους να στηρίξουν τη σημερινή κινητοποίηση ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης και ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Δημήτρης Μαρμούτας, τονίζοντας πως το σωστό είναι να βρίσκονται διπλά στο λαό και τους εργαζόμενους αντιπαλεύοντας την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική  από την οποία και οι ίδιοι πλήττονται.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης τόνισε: «Είμαστε σήμερα εδώ με το Εργατικό Κέντρο, για να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε αγώνα. Η αγανάκτηση δεν αρκεί. Πρέπει να αγωνιστούμε, όλοι για έναν και ένας για όλους. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Συμπολίτες μας είναι με κομμένο ρεύμα και άλλοι πολλοί  ακόμα ζουν με την απειλή ότι θα τους το κόψουν. Το δυσβάστακτο τιμολόγιο στο ρεύμα, αλλά και οι αυξήσεις στα καύσιμα, στα τρόφιμα, σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στερεί από τις οικογένειες την ικανοποίηση άλλων αναγκών, αφού ο μισθός τους δεν φτάνει να τις καλύψει.

Πάτρα: Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την κινητοποιήση στη ΔΕΗ - "Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε αγώνα" - Φωτογραφίες 4

Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που δεν αρκεί απλώς να την περιγράφουμε και να αγανακτούμε. Πρέπει να κινητοποιηθούμε και γι αυτό σήμερα είμαστε μπροστά στη ΔΕΗ, για να στείλουμε ένα μήνυμα, ότι ο λαός μας δεν είναι μόνος του. Μαζί θα οργανωθούμε και θα αντιμετωπίσουμε την κυβερνητική πολιτική, που θέλει να συντρίψει το λαό, για τα συμφέροντα των λίγων. Μπορεί να νομίζουν οι κάτοχοι του πλούτου ότι είναι ανίκητοι, αλλά ο λαός μας έχει τη δύναμη να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Αυτό τον δρόμο συνεχίζουμε και ζητάμε να μην λείπει κανείς. Ένας για όλους και όλοι για έναν, στον αγώνα για να κρατηθούμε στη ζωή. Είναι ανεπίτρεπτο, το 2022, να μην μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει αξιοπρεπώς, όπως δικαιούται και του αξίζει».

Η Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή, παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, διότι η κατάσταση έχει υπερβεί κάθε εσκαμμένο. Απειλούνται πλέον, πέραν των όσων έχουν ήδη κομμένο ρεύμα, να κοπεί το ρεύμα και σε πολλούς ακόμα συμπολίτες μας, άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να εφησυχάζουμε. Είμαστε εδώ και ας το ξέρουν ότι ο αγώνας θα κορυφωθεί ενάντια στις ιλιγγιώδεις αυξήσεις του ρεύματος, που σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούν ακόμα και το μισθό ενός εργαζόμενου».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.