Πάτρα- Γρ. Μαρκέτος: “Διστακτικοί οι πολίτες για το εμβόλιο της AstraZeneca”

31.03.2021 / 17:55
56384499_303

Διστακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Κάποιοι φοβισμένοι, άλλοι γεμάτοι αμφιβολίες και άλλοι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στα ενδότερα για να το κάνουν.

Το εμβόλιο της AstraZeneca προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις και ανάμεικτα συναισθήματα, με νοσηλευτές και γιατρούς να προσπαθούν να δώσουν σιγουριά σε όλους εκείνους που αν και το πρωί έφτασαν στο εμβολιαστικό κέντρο, σκέφτονταν να φύγουν.

Σε εμβολιαστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, εικόνες πανομοιότυπες με όλους εκείνους που επρόκειτο να εμβολιαστούν να συζητούν αρχικά μεταξύ τους και στη συνέχεια με τους γιατρούς.

Κάποιοι ζητούν εγγυήσεις για να προχωρήσουν, άλλοι αναπτύσσουν προβληματισμούς και άλλοι ψάχνουν για να ρωτήσουν κάποιον που να το έκανε.

Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν έντονα προβληματισμένη, χωρίς όμως να λείπουν και οι εξαιρέσεις.

Ο θάνατος της γυναίκας το Ίλιον και οι συζητήσεις που ακολούθησαν για το αν οφείλεται στο εμβόλιο, έφεραν νέες ακυρώσεις σε προγραμματισμένα ραντεβού.

Οι πιο ψύχραιμοι δηλώνουν ότι δεν ανακατεύονται στα χωράφια των γιατρών. Το εμβόλιο, όπως λένε, είναι μονόδρομος για το τέλος της πανδημίας και την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.

Φαρμακοποιοί αλλά και υπεύθυνοι εμβολιαστικών κέντρων παρατηρούν ότι οι περισσότεροι από εκείνους που ακυρώνουν το ραντεβού τους επανέρχονται λίγες μέρες μετά.

Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότεροι που πηγαίνουν σε φαρμακείο για να κλείσουν το ραντεβού τους, ζητούν να κάνουν οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο εκτός από αυτό της AstraZeneca.

Οι γιατροί που γίνονται παραλήπτες των προβληματισμών, επιμένουν ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι απολύτως ασφαλές και δεν συντρέχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας για κανέναν από εκείνους που καλούνται να το κάνουν.

Στην Πάτρα, υπάρχουν ακυρώσεις για το εμβόλιο, με τον Γρηγόρη Μαρκέτο, υπεύθυνο Εμβολιαστικού Κέντρου Πατρών, να σημειώνει ότι παρά τον δισταγμό, ο κόσμος θέλει να εμβολιαστεί.

«Τρεισήμισι χιλιάδες δόσεις έχουμε κάνει από 15 Φεβρουαρίου και δεν είχαμε καμία σοβαρή παρενέργεια, εκτός από κάποιον πυρετό που έκαναν ορισμένοι άνθρωποι».

Ο κ. Μαρκέτος σημείωσε ότι έως και 72 ώρες μετά το ραντεβού, κάποιος ο οποίος δεν έχει προσέλθει να το κάνει, μπορεί να πάει καθώς δεν ακυρώνεται.

«Ή 72 ώρες πριν ή 72 μετά, το εμβόλιο τους δεν έχει ακυρωθεί, ισχύει το ραντεβού».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα