Πάτρα: Γονείς καταγγέλουν καθηγητές για τις καταλήψεις – Η πορεία των κρουσμάτων στα σχολεία

14.01.2022 / 20:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gka 10

Καταγγελίες από γονείς έχουν φτάσει στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας, σύμφωνα με τις οποίες, πίσω από τις καταλήψεις που έχουν γίνει στα σχολεία, υπάρχουν εκπαιδευτικοί που – σύμφωνα με τις καταγγελίες – τις υποκινούν.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν  ότι καμία τέτοια καταγγελία δεν μπορεί να στηρίζεται σε στοιχεία και ότι οι ίδιοι θέλουν τα σχολεία ανοικτά, αλλά και ασφαλή για τα μέλη της κάθε σχολικής κοινότητας.  Από την άλλη στις τάξεις των μαθητών υπάρχει ένας διχασμός μεταξύ των παιδιών.

Η μία πλευρά δείχνει να είναι αποφασισμένη για να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις για τα μέτρα προστασίας, ενώ η άλλη αμφισβητεί τα μέτρα, όμως θέλει να συνεχιστούν τα μαθήματα και να σταματήσουν οι καταλήψεις υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αυτή η λύση.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της δευτεροβάθμιας η πορεία των κρουσμάτων στα γυμνάσια και στα λύκεια είναι φθίνουσα. Πιο συγκεκριμένα από τα 545 κρούσματα που εντοπίστηκαν την πρώτη μέρα των σχολείων, την δεύτερη υπήρξαν 162, την τρίτη 64, την τέταρτη 56 και την πέμπτη 73 και αυτό επειδή ήταν η μέρα των αποτελεσμάτων των self test.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα