Πάτρα: Γιατί η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε τη διαζεπάμη στο διαδίκτυο

16.05.2022 / 21:42
ka 8

Το ημερολόγιο δείχνει 8 Απριλίου 2021. Το μέχρι τότε υγιέστατο κοριτσάκι μπαίνει στο νοσοκομείο και η 33χρονη κατηγορούμενη γκουγκλάρει τη λέξη διαζεπάμη.

Μέσω του δικηγόρου της, η Ρούλα Πισπιρίγκου, θα ισχυριστεί ότι έχει αναζητήσει φαρμακευτικές ουσίες που είχαν χορηγηθεί στο παιδί στο πλαίσιο της φαρμακευτικής αγωγής που ελάμβανε από τους γιατρούς.

Κι ενώ τρεις ημέρες μετά την ανακοπή του παιδιού, εντοπίζονται πράγματι στις τοξικολογικές βενζοδιαζεπίνες ρητά και κατηγορηματικά ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου διαψεύδει και ξεκαθαρίζει, μέσω του LIVE NEWS, πως ουδέποτε είχαν χορηγήσει διαζεπάμη στην μικρή Τζωρτζίνα.

Η απάντηση είναι… οποιοσδήποτε είχε πρόσβαση στο δωμάτιο, αφού όπως προκύπτει από τα sms της Ρούλας στον Μάνο, εκείνο το απόγευμα του Απρίλη, το φάρμακο βρισκόταν στο συρτάρι του κομοδίνου.

«Έφεραν ένα φάρμακο στο συρτάρι. Μου είπαν για ώρα ανάγκης. Θα το γκουγκλάρω να δω τι είναι», γράφει σε μήνυμά της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Πρόκειται για υπόθετο το οποίο είχε δοθεί στην ίδια για να χορηγηθεί στο παιδί σε περίπτωση νέας κρίσης», ανέφερε ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Ο διοικητής του Καραμανδάνειου δεν αποκλείει το εν λόγω υπόθετο να υπήρχε όντως στο συρτάρι για ώρα ανάγκης αλλά αποκλείει σε κάθε περίπτωση οι γιατροί να το έδωσαν στην μητέρα για να το χορηγήσει η ίδια.

«Μπορεί οι γιατροί προληπτικά εντελώς να βάλανε (στο συρτάρι) σε περίπτωση ανάγκης, ώστε να μην ψάχνει η νοσηλεύτρια εκείνη την στιγμή. Εκείνο που ξέρω είναι σίγουρα ότι δεν δόθηκε διαζεπάνη καθόλου», διευκρίνισε ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Παύλος Αθανασόπουλος. «Ούτε χάπι. Δεν δίνουμε φάρμακα γενικά σε γονείς και τα λοιπά προκειμένου σε περίπτωση ανάγκης να τα χορηγήσουν, δεν συμβαίνει αυτό, ποτέ».

Σε αντίθεση με την κεταμίνη που η χορήγηση της είναι αυστηρά ελεγχόμενη, η διαζεπάμη συναντάται σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους των νοσοκομείων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα