Παρασκευή, 12.08.2022, 6:18 πμ

Πάτρα: Γεγονός η λειτουργία Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στον «Αγ. Ανδρέα»

21.12.2020 / 16:44
FOTO NEA MONADA

Ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Θαλασσαιμικών Αχαΐας, επιτέλους, ικανοποιήθηκε. Πλέον στο νοσοκομείο του «Αγ. Ανδρέα» της Πάτρας, λειτουργεί Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, στον 3ο όροφο του ταχύρυθμου κτιρίου. Την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της νέας Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πρόληψης & Βοήθειας Πασχόντων Μεσογειακή Αναιμία «Πάτρα 82», ο οποίος αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2020, επετεύχθη ένας στόχος και πάγιο αίτημα του Συλλόγου Πρόληψης & Βοήθειας Ατόμων με Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) ΠΑΤΡΑ  1982’, για την δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο Γ.Ν «Άγιος Ανδρέας» και πραγματοποιήθηκαν οι τρεις πρώτες μεταγγίσεις των ενήλικων πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία που μέχρι πρότινος μεταγγιζόντουσαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο».

Στην λιτή τελετή έναρξης παρευρέθηκαν ο Διοικητής της 6ηςΥΠΕ κ. Καρβέλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Θεοδωρόπουλος, ο Υποδιοικητής κ. Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία Δυτ. Ελλάδος & Ν.Ι.Ν κ. Χαροκόπος, ο Ιατρός – Παθολόγος της νέας Μονάδας κ. Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου «Πάτρα 82» κ.κ. Ανδρέας Λίβανος και Μιχάλης Μπακόπουλος.

Η νέα μονάδα βρίσκεται στο κτίριο «Γεννηματά» (ταχύρυθμο), εξοπλίστηκε με τα απαραίτητα για την ορθή λειτουργία της και αναμένεται να φιλοξενήσει τους 50 ενήλικες πάσχοντες του Καραμανδανείου.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα