Πάτρα: «Γαζώνει» την τοπική ΕΛ.ΑΣ. o κορονοϊός- Τουλάχιστον 15 ένστολοι έχουν κολλήσει τις τελευταίες ημέρες-Δυο νοσηλεύονται

27.08.2021 / 13:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
astinomikos_v_030419-768x427-1

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού «χτυπά» και πάλι την τοπική Ελληνική. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας τα κρούσματα που εμφανίζονται είναι αρκετά στην Πάτρα, αλλά κυρίως στο Αίγιο. Ένστολοι νοσούν με αποτέλεσμα να τίθενται αυτομάτως εκτός υπηρεσίας καθώς και όλες οι επαφές τους. Ενδεικτικό της έξαρσης του ιού στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό Αχαΐας είναι πώς υπάρχουν κρούσματα σε αρκετές υπηρεσίες. Τουλάχιστον 15 ένστολοι έχουν κολλήσει τον ιό τις τελευταίες ημέρες και βρίσκονται σε κατ’ οίκον «καραντίνα» ενώ δύο αστυνομικοί χρειάστηκε να μεταφερθούν για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

 «Χτυπάει» και τους εμβολιασμένους

Από τον «ιό» δεν εξαιρούνται ούτε και οι αστυνομικοί που έχουν προχωρήσει την διαδικασία του εμβολιασμού οι οποίοι ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες περνούν ήπια τη νόσο.  Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον εμβολιασμό στους ένστολους στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας να αγγίζει το 50% την ώρα που φαίνεται πως η κυβέρνηση θα επεκτείνει το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολίου και στην Ελληνική Αστυνομία μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στοίχημα να «φρενάρει» η διασπορά

Στόχος και στοίχημα είναι ο γρήγορος εντοπισμός ενός κρούσματος για να υπάρχει άμεση απομόνωση και ανακοπή της πιθανής διασποράς εντός των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. αφού είναι πολύ εύκολο ο ιός να «τρέξει» μεταξύ των επαφών και να τεθούν αρκετοί ένστολοι εκτός υπηρεσίας, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ζήτημα στην εύρυθμη λειτουργία κάθε υπηρεσίας. Οι αστυνομικοί υποβάλλονται ως ορίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης σε self test κάθε εβδομάδα.

Έντονη ανησυχία στους κόλπους της αστυνομίας για την αύξηση των κρουσμάτων

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Γιώργος Μπαλάσης δηλώνει: «Όσο αυξάνονται τα κρούσματα του ιού στην τοπική κοινωνία αυξάνονται και τα κρούσματα στους Αστυνομικούς της περιοχής μας. Ήδη 15 συνάδελφοί μας νοσούν, εκ των οποίων, δυο βρίσκονται στο νοσοκομείο.  Οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι και τα συμπτώματα τους ήπια. Αν και συνεχίζουν να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, η υψηλή μεταδοτικότητα του τελευταίου στελέχους δεν αφήνει περιθώρια. Οι εμβολιασμοί σίγουρα πρέπει να επεκταθούν ακόμα και στους επιφυλακτικούς συναδέλφους μας, ώστε να περιοριστεί ένα ενδεχόμενο κύμα που ίσως να δημιουργήσει προβλήματα στις υπηρεσίες.  Ειδικά μετά τις νέες εξελίξεις με την οριστική αδειοδότηση των σκευασμάτων από διεθνείς οργανισμούς, η πολιτεία μέσω της ενημέρωσης πρέπει να οδηγήσει και τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία στον δρόμο του εμβολιασμού».

(από εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα