Πάτρα: Φως στους άδειους δρόμους

06.12.2020 / 20:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mpalkoni6

Η απαγόρευση στις 21:00 ήρθε σαν ένα μικρό σοκ στις ζωές μας. Για λίγο καιρό γύρω μας βλέπαμε εικόνες από μία άδεια πόλη που τίποτα δεν θύμιζε την Πάτρα που ξέρουμε. Ξαφνικά ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνισή τους από πολύ νωρίς –ειδικά στα social media- τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα στολισμένα σπίτια με κύριο στόχο να ανέβει λίγο η διάθεση αφού πλέον οι ώρες που περνάμε μέσα στο σπίτι είναι αρκετές.

Αυτό το χριστουγεννιάτικο κλίμα όμως σαν να μην καταλαβαίνει από απαγόρευση και «δραπέτευσε» από τα σπίτια βγαίνοντας έξω μέσα από το φώς από τα λαμπάκια που υπάρχουν πλέον σχεδόν σε κάθε γειτονιά. Ο ερχομός του Δεκέμβρη απαιτεί άλλωστε τον υπερβολικό στολισμό. Μπορεί λοιπόν να μην κυκλοφορούμε έξω τα βράδια αλλά αυτό δεν πτόησε τους Πατρινούς από το να επιμεληθούν τα μπαλκόνια τους με το καλύτερο τρόπο δίνοντας φως στις άδειες οδούς και ελπίδα ότι οι μέρες αυτές θα περάσουν.

Δεν έχει σημασία η κυκλοφορία. Ακόμα και ένας γείτονας να βγει στο μπαλκόνι για λίγο, θα χαζέψει τα λαμπάκια από απέναντι και θα πάρει κουράγιο ότι μπορεί ο covid να είναι ακόμα εδώ, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τα Χριστούγεννα. Και από τη στιγμή που τα Χριστούγεννα είναι γιορτή «καρδιάς», η μάχη μεταξύ τους είναι ξεκάθαρα άνιση. Γι’ αυτό όσοι δεν έχουμε ακόμα στολίσει, ας πάρουμε ιδέες από Πατρινά μπαλκόνια και ας στολίσουμε και τα δικά μας! Spread the joy λοιπόν!

Βίκυ Μαυρομάτη

(από την εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα