Πάτρα: «Φωλιά του Παιδιού»-Παναγιώτα Λάζαρη: Έγινε η μάνα 200 παιδιών

14.05.2021 / 9:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
panagiota_lazari_folia_paidiou_patra

Της Βίκυς Μαυρομάτη

Υπάρχουν εκείνες οι γυναίκες που γέννησαν, που δεν γέννησαν, που μεγάλωσαν τα παιδιά τους ή και τα παιδιά άλλων, υπάρχουν οι γιαγιάδες που είναι δύο φορές μαμάδες, εκείνες που υιοθέτησαν αγνοώντας τους δεσμούς αίματος, αφού η αγάπη είναι το υπέρτατο αγαθό. Και υπάρχουν και εκείνες που στάθηκαν στο πλάι παιδιών που δεν ήταν δικά τους αλλά τα αγάπησαν με όλη τους τη δύναμη.

Στην τελευταία κατηγορία λοιπόν ανήκει η Παναγιώτα Λάζαρη, η 90χρονη πλέον συνταξιούχος δασκάλα η οποία αφοσιώθηκε εθελοντικά και με μεγάλη αγάπη και  τρυφερότητα στο να μεγαλώσει κοντά διακόσια ορφανά ή παρατημένα παιδιά.

Η Παναγιώτα Λάζαρη αποτέλεσε «μαμά» για πολλά παιδιά που δεν είχαν την τύχη να βρεθούν στην αγκαλιά της βιολογικής τους μητέρας και να δεχτούν την αγάπη που τους άρμοζε. Η ηλικιωμένη έφτιαξε για αρκετά χρόνια ένα σπίτι, τη «Φωλιά του Παιδιού», ένα καταφύγιο στο οποίο τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν. Εκεί μορφώθηκαν, εκεί ενηλικιώθηκαν και βγήκαν έξω από την Φωλιά, μόνο όταν ήταν έτοιμοι να πάρουν την ζωή στα χέρια τους, βρίσκοντας εργασία, κάνοντας στη συνέχεια τη δική τους οικογένεια. Τα παιδιά της Φωλιάς είναι πλέον ενήλικα και έχουν βγει στον στίβο της ζωής, ενώ δεν ξεχνούν ποτέ τη γυναίκα αυτή που έγινε η μάνα τους, όπως δεν ξεχνούν και το σπίτι τους.

Στην “Φωλιά του Παιδιού” το ίδρυμα που έφτιαξε και έκανε η ίδια στόχο της ζωής της, η Παναγιώτα Λάζαρη αφοσιώθηκε από τις αρχές του 1970 με αγάπη και ενδιαφέρον. Η γυναίκα αυτή, ένας άνθρωπος ευαίσθητος, καλλιεργημένος και με φιλάνθρωπα αισθήματα, αποφάσισε να αναλάβει εθελοντικά το δύσκολο έργο της λειτουργίας της «Φωλιάς του Παιδιού» όπου συνήθως μεταφέρονταν παιδάκια από το Δημοτικό Βρεφοκομείο που δεν είχαν υιοθετηθεί από κάποια οικογένεια.

Όπως είχε πει και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που είχε συναντήσει πολλές φορές την Παναγιώτα Λάζαρη, «δεν υπάρχει μάνα με τόσα παιδιά και γιαγιά με τόσα εγγόνια»!

«Για μένα έχει σημασία να μεγαλώνουν τα παιδιά στην ατμόσφαιρα της οικογένειας. Να παίρνουν τις βάσεις για τη ζωή τους. Χαίρομαι κάθε φορά που τα βλέπω να έρχονται» είχε πει  η συνταξιούχος όσο ακόμα η δομή ήταν σε λειτουργία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα