Πάτρα: “Φωλιά” ο Ριγανόκαμπος – 40% των Ρομά θετικοί στον ιό – Σε καραντίνα ο καταυλισμός

02.03.2021 / 7:25
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
riganokampos

Μόλις χθες, ελήφθησαν μέτρα καθώς διαπιστώθηκε ότι το 40% των κατοίκων του καταυλισμού έχει μολυνθεί από κορονοϊό.
Με επείγουσα απόφασή του, χθες το απόγευμα, ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στον καταυλισμό Ρομά στον Ριγανόκαμπο για «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19». Η απόφαση ξεκινάει να ισχύει από σήμερα έως τις 8 Μαρτίου.
Ειδικότερα η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει τα εξής:

Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του καταυλισμού, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Πατρέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των διαμενόντων του καταυλισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΠΥΔ) Δυτικής Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕΠΑΔ) Δυτικής Ελλάδας για την τήρηση του γεωγραφικού περιορισμού των διαμενόντων του ανωτέρου καταυλισμού.
Την ανάληψη από τον ΕΟΔΥ της υποχρέωσης της διενέργειας γρήγορου τεστ αντιγόνου COVID-19 (rapid test) την 3η και 6η ημέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων των διαμενόντων στον καταυλισμό
Την εφαρμογή των παραπάνω καλούνται να την αναλάβουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων, η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και φυσικά ο ΕΟΔΥ.

Πληροφορίες – Π –

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα