Πάτρα: Έρχονται και νέες αυξήσεις στα τρόφιμα – Δύσκολη η πιθανότητα ελλείψεων

21.09.2023 / 13:04
ka 1

Πρέπει να περιμένουμε τις επιπτώσεις που θα έχουν οι καταστροφές και οι πλημμύρες της Θεσσαλίας, στην διαμόρφωση των τιμών στην αγορά και όχι να τρέξουμε για να τις προλάβουμε.

Αυτό αναφέρουν παράγοντες της αγοράς στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, τονίζοντας ότι οι διαμορφώσεις αυτές από τις καταστροφές στη Θεσσαλία θα είναι σημαντικές, αλλά τους επόμενους μήνες και όχι τώρα.

Ο Χάρης Ανδρικόπουλος του ομίλου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Ανδρικόπουλος, μιλώντας τις προάλλες στην εκπομπή του Αλέξανδρου Κογκόλη, στον Max Fm τόνισε ότι είναι δεδομένο ότι οι καταστροφές που έγιναν στην Θεσσαλία θα έχουν τους επόμενους μήνες στο αντίκτυπο τους στην αγορά και στις τιμές.

Ειδικότερα σε είδη που παράγονται κατά κύριο λόγο στην Θεσσαλία, όπως στα γαλακτοκομικά, στα τυροκομικά, στο κρέας, στα ζυμαρικά και σε ορισμένα είδη φρούτων. Υπογράμμισε όμως ότι δύσκολα θα υπάρξουν ελλείψεις εξαιτίας των καταστροφών αυτών αφού όπως έχει φανεί και στο παρελθόν η αγορά ξέρει να βρίσκει διεξόδους.

Πάντως ήδη στις τιμές αρκετών ειδών υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις, κάτι που όμως δεν έχει να κάνει τόσο με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά κυρίως με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα που έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο και συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα