Πάτρα: Επιτυχημένη η διαδικτυακή ημερίδα: «Nεφρικές και Καρδιαγγειακές επιπλοκές νόσου COVID-19»

17.03.2021 / 6:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
thumbnail

Η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Σύλλογο Νεφροπαθών Αχαΐας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την  Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 μεγάλη εξ’αποστάσεως ενημερωτική  ημερίδα (webinar) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νεφρού για όλους τους ενδιαφερόμενους με θέμα:

Nεφρικές και Καρδιαγγειακές επιπλοκές νόσου COVID-19

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας  κ.Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Παθολογίας- Λοιμώξεων & Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής ΠΓΝΠ κ Μάρκος Μαραγκό και το Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Νεφροπαθών Αχαΐας κ Λεωνίς Σαμαρτζή.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας  κ.Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη ενίσχυσης του προγράμματος των μεταμοσχεύσεων νεφρού και ευχαρίστησε την Ι.Ε.Δ.ΕΠ για την άψογη συνεργασία όσον αφορά την κοινή δράση  στην καταπολέμηση της πανδημίας. Στον χαιρετισμό του ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Παθολογίας- Λοιμώξεων & Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής ΠΓΝΠ κ Μάρκος Μαραγκός συνεχάρη την Ι.Ε.Δ.Ε.Π για την δράσης της και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αγώνα και την προσφορά  των ιατρών  έναντι της πανδημίας.Ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένος ήταν και ο χαιρετισμόςτης εκπροσώπου του Συλλόγου Νεφροπαθών Αχαΐας κ Λεωνίς Σαμαρτζή η οποία ευχαρίστησε όλο τον ιατρικό κόσμο για τις υψηλές υπηρεσίες που παρέχει σε αυτή την ευάλωτη ομάδα ασθενών.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ.Στέλιος Ασημακόπουλος Λοιμωξιολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, οποίος αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας όσον αφορά τα κλινικά και επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της ενώ ανάλυσε τίς υπάρχουσες θεραπείες καθώς και την αναγκαιότητα εμβολιασμού.  

Προεδρείο της εκδήλωσης ήταν οι: κ. Περικλής Δουζδαμπάνης, Πρόεδρος Ι.Ε.Δ.Ε.Π και ο κ. Ιωάννης Τσολάκης, Ομότιμος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Πανεπιστήμιο Πατρών.

  •     Ο κ.Περικλής  Δουζδαμπάνης, Νεφρολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης  ‘’Κυανούς Σταυρός Πατρών’’ αναφέρθηκε στην νεφρική προσβολή της νόσου και στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της νεφροπάθειας από Covid 19 καθώς και στην αναγκαιότητα νεφρολογικής παρακολούθησης σε όλους τους ασθενείς με νόσο Covid 19. Επίσης μεταξύ άλλων, ο κ Περικλής Δουζδαμπάνης τόνισε τις ψυχολογικές και κοινωνικές διαστάσεις της χρόνιας νεφρικής νόσου αφού πάνω από 15000 συμπολίτες μας είναι σε κάποια θεραπεία υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας.

    Ο κ.Ιωάννης Χριστοδούλου Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝΠ  «Άγιος Ανδρέας»,  αναφέρθηκε στις  Καρδιαγγειακές επιπλοκές νόσου Covid 19 και τόνισε ότι οι καρδιοπαθείς είναι υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από Covid 19.

   Τέλος ο  κ.Ιωάννης Ντούβας, Αγγειοχειρουργός, Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Επιμελητής Α’ ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας», ανέλυσε τις  θρομβοεμβολικές επιπλοκές της νόσου Covid 19 τονίζοντας τη σημασία της αντιπηκτικής αγωγής στην πρόληψη της πνευμονικής εμβολής σε ασθενείς με νόσο Covid 19. Επίσης από τους ομιλητές δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις του κοινού και ακολούθησε μια δια δραστική συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες.

    Την εκδήλωση σχολίασαν θετικά τόσο η κα.Zωή Τέγου Διευθύντρια Νεφρολογικής Κλινικής ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας» όσο και ο Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πατρών κ Ιωάννης Τσολάκης.

    Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος της Ι.Ε.Δ.Ε.Π κ Περικλής Δουζδαμπάνης αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες δίνοντας την υπόσχεση να συνεχιστεί η ενημερωτική εκστρατεία σε διάφορα θέματα δημόσιας υγείας καθώς και η κοινωνική προσφορά της Ι.Ε.Δ.ΕΠ.

Ο σύνδεσμος που μπορεί να παρακολουθήσει σε επανάληψη το κοινό την εκδήλωση είναι ο εξής:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα