Πάτρα: «Επίθεση» της Δημοτικής αρχής στην κυβέρνηση για τους ναυαγοσώστες, τι καταγγέλλει

13.05.2022 / 13:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
NAYAGOSOSTES

 «Επίθεση» της δημοτικής αρχής  στη κυβέρνηση και στοναναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα σχετικά με το θέμα των ναυαγοσώστων  όπου κατηγορεί πως τα χρήματα που θα δοθούν δεν είναι έξτρα οικονομική ενίσχυση αλλά από χρήματα των ίδιων των Δήμων.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής: «Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, με ένα πομπώδες δελτίο Τύπου, ενημερώνει ότι η κυβέρνησή του, χρηματοδοτεί την ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, σε 115 Δήμους της χώρας, με 7 εκατ. ευρώ, ενώ η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει 21 εκατ. ευρώ. Δηλαδή δίνει μόνο των 1/3 των χρημάτων που διεκδικούν οι Δήμοι.

Στον Δήμο Πατρέων αναλογούν 71.687 ευρώ!!!

Το συγκεκριμένο ποσόν, δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο το ποσόν που θα καταβάλλει ο Δήμος μας και ανέρχεται στις 290.000 ευρώ.

Αλλά η κοροϊδία συνεχίζεται, αφού κι’ αυτά τα ψίχουλα, με τα οποία πρέπει να καλυφθεί η μεταφορά μιας ακόμα αρμοδιότητας στους Δήμους, δεν δίνονται από κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά από τα χρήματα των ίδιων των Δήμων, δηλαδή τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

Αποκαλύπτεται πλήρως ότι η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, μεταφέρουν συνεχώς αρμοδιότητες στους Δήμους, χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση, για να ξαναπληρώσει ο λαός για υπηρεσίες που έχει ήδη πληρώσει μέσα από την βαριά φορολογία.

Για τις λαϊκές ανάγκες δεν υπάρχουν λεφτά.

Για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, το κεφάλαιο, υπάρχουν και περισσεύουν.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα